banner33

Los Angeles - Californië

Informatie, bezienswaardigheden, wijken en buurten, tips en reizen naar los Angeles


HistoryGeschiedenis

De officiële stichtingsdatum van Los Angeles is 4 september 1781, toen 44 Mexicaanse kolonisten, onder leiding van Felipe de Neve de Spaanse gouverneur van Las Californias, de stad stichtten. De stad kreeg als naam El Pueblo de Nuestra Senora la Reina de Los Angeles del Rio de Porciúncula (het Dorp van Onze vrouwe de koningin der Engelen van de rivier van Porciúncula). In 1821 werd de nederzetting deel van Mexico, maar in januari 1847 werd Los Angeles officieel door de Verenigde Staten ingelijfd na de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog en het tekenen van de Vrede van Guadalupe Hidalgo. Op 4 april 1850 werd Los Angeles als stad geïncorporeerd.

Facts and Figures

Feiten & cijfers

Los Angeles is de grootste stad van de Amerikaanse staat Californië en is gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten. De stad Los Angeles heeft een populatie van ca. 4 miljoen inwoners, maar tellen we het five country district (Greater Los Angeles Area; Los Angeles, Riverside, Ventura, Orange en San Bernardino) volledig dan komen ruim boven de 18 miljoen inwoners. L.A. is de entertainment hoofdstad van de wereld, een cultureel mecca voor toeristen met meer dan 100 verschillende musea (841 musea in het hele five country district) en een goed-weer-paradijs met een mediteraan klimaat, een gemiddelde maximum jaartemperatuur van 23,9C° en een gemiddelde minimale jaartemperatuur van 13,3C°. Jaarlijks overnachten er zo'n 44,2 miljoen toeristen die ongeveer $20 miljard uitgeven. 

Infographic Los Angeles
Los Angeles

TravelReizen naar Los Angeles

Los Angeles moet ongetwijfeld in elke rondreis door het (Zuid)westen van Amerika opgenomen worden. De beste reistijd is van april tot oktober. De temperatuur kan dan oplopen tot 35C°. Er is een tijdsverschil met West-Europa van 9 of 10 uur (afhankelijk van de wintertijd). Dat wil zeggen dat het in Los Angeles 9-10 uur vroeger is dan hier.

Vacation IconHoogtepunten

De hoogtepunten en bezienswaardigheden zijn groot in aantal. Zo kunt u een heerlijke dag op het strand van Venice Beach doorbrengen, kunt u flaneren over Rodeo Drive of de Sunset Strip, de inmens populaire Walk of Fame lopen, een bezoekje brengen aan het Hollywood Sign, de Universal Studios bezoeken, u verbazen over de huizen in Beverly Hills, etc. Voor een totaal overzicht van alle bezienswaardigheden verwijzen wij u graag naar het totale overzicht van bezienswaardigheden op deze website. Vooralsnog geven wij u hier de top 3.TOP 3 bezienswaardigheden Los Angeles


★ Hollywood ★

Walk of Fame - Hollywood Sign - Entertainment hoofdstad van de wereld

Een bezoek aan Los Angeles zonder Hollywood is niet mogelijk. De hele stad "ademt" Hollywood en is natuurlijk vooral bekend vanwege de filmindustrie. Een wandeling over Sunset waar vele beroemdheden vertoeven en waar vele restaurants, boetieken en billboards zijn, de wereldberoemde Walk of Fame op Hollywood Boulevard waar sterren vereeuwigd staan in het plavijsel en het fotograferen van de Hollywood letters (Hollywood Sign) in de Hollywood Hills. Een dagje naar de Universal Filmstudio's, een bezoek brengen aan het prachtige Griffith Park (ruim 17m²) met het daarin gelegen Los Angeles Zoo of het Kodak Theatre bezoeken op de Hollywood Boulevard (hier worden jaarlijks de Oscars uitegreikt). Hollywood is een must-see in Los Angeles.


★ Venice en Venice Beach ★

Boulevard - Venetië van Amerika- Strand - Kunst en Muziek

Venice Beach los AngelesVenice is vernoemd naar het Italiaanse Venetië, omdat de wijk gebouwd is aan de kanalen en sloten. Het is de moderne variant van Venetië. Het bijbehorende strand is prachtig, maar bovenal bekend van televisie (oa. Baywatch). Het is een drukbezocht strand waar veel toeristen op af komen. Behalve het alom bekende strand is er ook een brede boulevard, Ocean Front Walk, waar artiesten en kleinkunstenaars domineren. Ook zijn er veel sportfaciliteiten. Zo ligt er een breed fietspad op het strand waar constant fietsers, rolschaatsers en hardlopers gebruik van maken en bevindt Muscle Beach (open air fitness) zich hier. Wie kent het niet van televisie? En gedurende uw verblijf in Venice zult u voortdurend dat echte Amerika-gevoel hebben. Kortom adembenemend.


★ Rodeo Drive en Beverly Hills ★

Groen - Rijkdom - Designers - Beroemdheden

Rodeo Drive Los Angeles
Beverly Hills staat natuurlijk bekend als eersteklas bestemming voor luxe en rijkdom. Een bezoek aan Rodeo Drive en Beverly Hills mag niet ontbreken. U flaneert over Rodeo Drive langs talloze exclusieve en dure winkels. De kans is groot dat u een beroemdheid tegen het lijf loopt. Aansluitend loopt u Beverly Hills in en maakt een tocht langs de grote, luxe villa's van Amerikaanse beroemdheden. U kunt ook kiezen voor de betaalde tour. Laat uzelf vereeuwigen met het beroemde Beverly Hills bord.Wijken en buurten van Los Angeles

City icon
★ Beach Cities (stadsdeel)★

Venice Beach Los Angeles,Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaOnder de Beach Cities vallen de stedelijke gebieden die langs de kust gelegen zijn en de 120 kilometerlange kuststrook ten westen van Los Angeles. Het betreft de gebieden Malibu, Santa Monica, Venice Beach, Marina del Rey, Gateway LA, Manhattan Beach, Hermosa Beach, Redondo Beach en San Pedro. U treft er maar liefst 33 publiek toegankelijke stranden aan. Maar vergeet vooral ook niet uw eetlust, een extra koffer voor uw aankopen en een ongekende passie voor avontuur, want LA's beach cities zijn meer dan een paar mooie plekken buiten de stad.
bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Getty Villa, Santa Monica Pier, LAX, Venice, Muscle Beach, Mailbu Pier, Point Dume, Zuma Beach, Malibu Creek State Park, Surfrider Beach en Battleship Iowa.

★ Malibu (Beach Cities)★

Malibu Los Angeles,Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaMalibu is een idyllisch stukje Los Angeles dat gelegen is langs 34 kilometer van de ongerepte kustlijn. Feitelijk is het een voorstad van Los Angeles. Malibu is wereldberoemd geworden door haar prachtige stranden, de vele huizen van beroemdheden (Richard Gere, Barbara Streisand, Sting, Mel Gibson, Robert Redford en vele anderen) en om haar spectaculaire natuurlijke omgeving. Surfrider Beach, gelegen in de buurt van de historische Malibu Pier, is een van 's werelds meest legendarische surfspots. Niet voor niets wordt Malibu ook wel Surf City USA genoemd. Pointe Dume, Zuma Beach en Malibu Creek State Park zijn populaire filmlocaties voor zowel televisie als film. De restaurants in Malibu bieden u een adembenemende uitkijk over de oceaan.


bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Malibu Pier, Surfrider Beach, Pointe Dume, Zuma Beach, Malibu Creek State Park

★ Santa Monica (Beach Cities)★

Santa Monica Los Angeles,Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaSanta Monica is door National Geographic genoemd als een van de top-10 Beach Cities ter wereld en het is een van de meest populaire bestemmingen voor binnenlandse- en internationale bezoekers. De iconische pier van Santa Monica is een must-see. Op de pier bevindt zich een pretpark, een historische carrousel en diverse mogelijkheden om te dineren. U zult de alom bekende pier vast wel eens op televisie hebben gezien. Santa Monica biedt u een mix aan stedelijke energie, de typische "beach town"-atmosfeer en de allerbeste hotels met uitzicht over de Stille Oceaan.
bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Santa Monica Beach, Santa Monica Pier, Annenberg Beach House, Bergamot Station, Third Street Promenade

★ Venice Beach (Beach Cities)★

Venice Beach Los Angeles, Venice. Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaVan haar wereldberoemde promenade (Venice Ocean FrontWalk) en prachtige strand tot aan het shoppers paradijs op Abbot Kinney Boulevard, biedt Venice u een unieke en levendige mix van activiteiten en attracties. Het is een van de meest populaire bestemmingen in Los Angeles voor zowel toeristen als locals. Een bezoek aan Venice geeft u dat ultieme gevoel van vrijheid en ontspanning; the Californian Dream. Of u nu lekker langs het strand slentert over de boulevard, geniet van de uitstekende weersomstandigheden (het hele jaar door) relaxend op het strand, sportieve bezigheden onderneemt (joggen, fietsen, fitness, surfen) of lekker wilt shoppen, alles wordt u aangeboden in Venice. Eenmaal hier geweest, wilt u nooit meer naar huis.


bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Venice Canals, Venice each, Ocean Front Walk, Venice Beach Recreation Center, Venice Beach Skatepark, Muscle Beach, Abbot Kinney Boulevard, diverse murals

★ Gateway L.A. (Beach Cities)★

Gateway LAX Los Angeles,Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar Amerika Gateway L.A. is voor velen het startpunt van een rondreis door de Verenigde Staten. Wanneer u als vliegbestemming Los Angeles heeft, zal u hier landen en begint hier uw avontuur. Het is niet bepaald een bijzondere wijk, maar het is feitelijk het startpunt van veel reizen. Het is ook het gedeelte van Los Angeles met de hoogste concentratie betaalbare hotels (alle grote namen zijn vertegenwoordigd). Bij voorkeur boekt u hier uw eerste aankomsthotel en vanuit hier kan het grote avontuur beginnen. De Ocean Express is een shuttle die u naar de nabij gelegen stranden, shopping centra of eetgelegenheden vervoert. Rondom het vliegveld (LAX) vindt u alle autoverhuurbedrijven. Het is dus gemakkelijk om uw gehuurde auto hier op te pikken en te prepareren voor vele duizenden kilometers reisplezier.


bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Flight Path Learning Center, Automobile Driving Museum


★ Manhattan Beach (Beach Cities)★

Manhattan Beach Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaManhattan Beach wordt ook wel "The Pearl of LA's South Bay" genoemd en vereeuwigd in de door de Beach Boys gemaakte klassieker; "Surfin' U.S.A. Neem, al wandelend, fietsend, rollerskatend of joggend, een kijkje bij het aan het strand gelegen onwaarschijnlijk mooie onroerend goed. U zult uw ogen niet geloven. Het werkelijk prachtige strand is een fantastische plek om lekker te genieten van de ideale weersomstandigheden in Los Angeles of lekker ongegeneerd naar andere mensen te kijken. Maar zoals eerder gezegd is Manhattan Beach bovenal beroemd om haar superieure golven om te surfen. Ondanks al die pluspunten is het dit op dit strand rustiger dan op de andere stranden, wat Manhattan Beach tot een van de meest ideale stranden van Los Angeles maakt. Downtown Manhattan Beach is daarnaast ook nog eens een must-do op culinair gebied met een voortreffelijk aanbod van seafood.

bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Manhattan Pier, Roundhouse AquariumCity icon
★ Westside (stadsdeel)★

Beverly Hills Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaMet de Westside van Los Angeles bedoelen we het stedelijk gebeid dat tegen de Beach Cities aangelegen is. Hieronder vallen Brentwood, Westwood, Sawtelle Japantown, Century City, Beverly Hills, Culver City en Mid City (Mid-Wildshire).
bezienswaardigheden New YorkBekende bezienswaardigheden: Getty Center, UCLA Campus, Franklin D. Murphy Sculpture Garden, Royce Hall, Rodeo drive, Beverly Gardens Park, Culver Studios, Sony Pictures Studio, Helms Bakery District, Baldwin Hills Scenic Overlook, CBS Television City, La Brea Tar Pits, LA County Museum of Art (LACMA), The El Rey en The Grove.


★ Brentwood (Westside)★

Brentwood Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaBrentwood is een van LA's meest welvarende wijken. Het staat bekend om haar paleisachtige landgoederen, lanen met koraalbomen en haar vele bekende bewoners. Stop bij Brentwood Country Mart (het ontwerp ziet uit als een oude Amerikaanse schuur) voor een hapje, ruim 3 km² shopplezier en een blik op de ontspannen elegantie van de wijk. De kans is groot dat u beroemdheden tegen het lijf loopt. Geniet van het spectaculaire uitzicht vanuit het Getty Center, maar geniet bovenal van de prachtige architectuur en kunst. Breng een bezoek aan het Skirball Cultural Center met haar unieke en leerzame tentoonstellingen over de Joodse historie.bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: The Getty Center, Brentwood Country Mart, Skirball Cultural Center

★ Westwood (Westside)★

Westwood Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaWestwood wordt gezien als het culturele mecca van Los Angeles. Het is een wijk met relatief veel jonge inwoners met een bovenmodaal inkomen en is het thuis van de "University of California, Los Angeles (UCLA). Het is zeer de moeite om een bezoekje te brengen aan de gigantische studentencampus waar ook de Mildred E. Mathias Botanical Garden, de Royce Hall en het Fowler Museum liggen. U kunt er ook voor kiezen om het Hammer Museum, dat beroemde moderne en impressionistische kunstcollecties herbergt, te bezoeken. Bent u een filmliefhebber? Dan bent u in Los Angeles en in Westwood op zijn plek. U kunt films kijken in historische theaters of in de nieuwste van de nieuwste bioscopen. Daarnaast kunt u ook prijswinnende producties (musicals, Broadway shows e.d.) bijwonen in het Geffen Playhouse, gebouwd in 1929 en een van eerste 12 gebouwen in Westwood.
Eettip? 800 Degrees Pizza (zie foto), waar pizza's traditioneel in houtovens gebakken worden op minimaal 800 graden.

bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Westwood Village, UCLA campus, Hammer Museum, Geffen Playhouse, Pierce Brothers Westwood Memorial Park, Los Angeles California Temple, Franklin D. Murphy Sculpture Garden, Royce Hall, Mildred E. Mathias Botanical Garden, Fowler Museum

★ Beverly Hills (Westside)★

Beverly Hills Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaBeverly Hills staat synoniem voor luxe, van het wereldberoemde Rodeo Drive tot aan befaamde vijfsterren restaurants en hotels. Slenter eens rustig over Rodeo Drive, langs winkels van 's werelds meest bekende ontwerpers. U vindt ze hier allemaal. Meer dan 100 desginers, van Anne Fontaine tot Yves Saint Laurent, hebben hier hun zaak. U kunt er ook voor kiezen om het residentiële gedeelte van Beverly Hills te bezoeken. Hier kunt al wandelend langs de grootste villa's lopen door met palmen omringde straten. Neem de tijd om een foto te schieten bij het Beverly Hills bord in Beverly Gardens Park. In de nabijheid van Rodeo Drive ligt ook het Paley Center for Media. Bezoekers kunnen hier titels van meer dan 120.000 TV-shows en radioprogramma's selecteren, bekijken en beluisteren.


bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Rodeo Drive, Paley Center for Media, Beverly Gardens Park (Beverly Hills Sign), Spadena House, Greystone Mansion

★ Mid City - Mid Wilshire (Westside)★

Mid City Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar Amerika Wanneer u een hele andere kant van Los Angeles wilt ervaren begeeft u zich naar Mid City ofwel West Holywood (WeHo) en Museum Road. Een bezoek aan dit deel van Los Angeles is een waar feest voor uw zintuigen. Architectuur, kunst, geschiedenis, shoppen, dineren, en nachtleven, u zult ogen en oren tekort komen. Met name bij een bezoek aan Museum Road, in de volksmond ook wel "Miracle Mile" (Wilshire Boulevard) genoemd, kunt u uw artistieke ei kwijt. Op slechts 2,4 kilometer treft u maar liefst 6 musea aan; Los Angeles County Museum of Art (LACMA), La Brea Tar Pits Museum, Petersen Automotive Museum, A + D Museum, Craft and Folk Art Museum, en George C. Page Museum. Wanneer u enige tijd in Los Angeles verblijft is dit een perfecte daginvulling. Het kost u immers een hele dag om al deze musea te bezoeken. Verblijft u slechts korte tijd in L.A. is het verstandig dit over te slaan en u te focussen op andere bezienswaardigheden.

bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Los Angeles County Museum of Art (LACMA), La Brea Tar Pits Museum, Craft and Folk Art Museum, Petersen Automotive Museum, A + D Museum, George C. Page Museum, Original Farmers Market, The Grove

★ Culver City (Westside)★

Culver City Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaCulver City is een van L.A.'s meest historische en pittoreske wijken. Dit deel van de stad is vooral heel erg bekend geworden door de filmbedrijven die er zitten. Leer het erfgoed van de filmindustrie kennen door de Culver Studios en de Sony Pictures Studio (vroegere MGM Studios) te bezoeken. Ontdek het Helms Bakery District, een eclectische mix van boekwinkels, meubelzaken en magnifieke restaurants. Beklim de Baldwin Hills Scenic Overlook en geniet van een 360°-uitzicht over de stad of van de prachtige trails (hikes, wandelingen) in de omliggende natuur.bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Helms Bakery District, Museum of Jurassic Technology, Sony Pictures Studios, Kirk Douglas Theatre, Wende Museum and Archive of the Cold War, Culver Studios, Culver Hotel, Culver City Park, The Actors' Gang


★ Century City (Westside)★

Brentwood Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaOp het oude terrein van de historische Fox Studios is Century City letterlijk verrezen. De naam Century City verwijst nog naar de originele naam van de 20th Century Fox Studios. Nu is dit deel van Los Angeles een wijk met luxueuse hotels en wolkenkrabbers. Het is naast "L.A. Downtown" het enige deel van de stad met extreme hoogbouw. Toch zijn de studiofaciliteiten van Fox nog steeds in dit gebied te vinden en is het nog immer een van de grootste werkgevers in dit stadsdeel. Het herkenningspunt van de wijk is het Fox Plaza hotel, ook wel bekend als het "Die Hard"-gebouw (bekend geworden van de Die Hard I met Bruce Willis). Een eveneens markant punt in Century City is het drukke Westfield Century City, een openlucht shopping mekka. Mocht u nog geld willen uitgeven, dan bent u hier aan het juiste adres.


bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Fox Plaza, Century Plaza Towers, Constellation Place (MGM building), Annenberg Space for PhotographyCity icon
★ The Valley (stadsdeel)★

Ventura Boulevard Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar Amerika"The Valley" is het noordelijk gedeelte van Los Angeles. Hiertoe behoren North Valley, Woodland Hills, Sherman Oaks, Studio City en North Hollywood.

bezienswaardigheden New YorkBekende bezienswaardheden: Ventura Boulevard (bekend van films als Crash en Transformers), CBS Studio Center, Fryman Canyon, El Portal Theatre, San Fernando Valley en O'Melveny Park.


★ North Valley (The Valley)★

North Valley Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaNorth Valley is, zoals de naam al doet vermoeden, het noordelijk deel van de San Fernando Valley. Het wordt ook wel vaker de "Deep Valley" genoemd en staat bekend om haar vele restaurants, winkels en legio mogelijkheden om te wandelen. Tevens ligt hier O' Melveny Park, het op één na grootste park (Griffith Park is het grootste park in Los Angeles) dat kilometerslange trails kent en u voldoende mogelijkheden biedt om te hiken. Ontspannen in beweging zijn in de buitenlucht? De sportieve vakantieganger kan bij de Angeles National Golf Club terecht voor een 18-holes ronde in een rustgevende en prachtige omgeving.
bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: O' Melveny Park, Angeles National Golf Club, Mission San Fernando Rey de España, Sepulveda Unitarian Universalist Society, The Nethercutt Collection

★ Woodland Hills (The Valley)★

Woodland Hills Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaWoodland Hills is gelegen aan de rand van de Santa Monica Mountains in de San Fernando Valley. Het is een van de luxueuzere wijken van Los Angeles en kent vooral veel groen. Het is daarom een prachtige plek om te hiken, te fietsen of gewoonweg te genieten van de natuur. Maar ook om uw kledingkast aan te vullen vindt u hier meer dan voldoende mogelijkheden. Woodland Hills biedt u attracties en activiteiten die u plezier en een vermakelijke ervaring bieden. Met name op Ventura Boulevard vindt u levendige (eet)cafés met overheerlijk eten en live muziek. Dit deel van Los Angeles mag met recht een van de meest bruisende wijken van de stad genoemd worden.bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Westfield Topanga & The Village, Upper Las Virgenes Canyon Open Space Preserve, Top of Topanga Overlook


★ Sherman Oaks (The Valley)★

North Valley Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaOok al staat de San Fernando Valley bekend als een van de grootste regio's van Los Angeles, toch zijn er wijken die gemakkelijk te bereiken en voetgangervriendelijk zijn. De historische wijk Sherman Oaks is een van deze gebieden. Het leent zich uitstekend om te voet te verkennen zonder dat u de auto nodig heeft. Vooral als u culinair aan uw trekken wil komen, bent u in Sherman Oaks aan het goede adres. Een groot aantal bekende restaurants in Los Angeles hebben in deze wijk een vestiging. Daarnaast zijn er ook vele kroegen, platen- en boekenwinkels gelegen aan de alom bekende Ventura Boulevard. Wilt u toch de auto gebruiken, cruise dan over Ventura Boulevard. Het geeft u een volledig andere kijk op Los Angeles.


bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Ventura Boulevard, Van Nuys Sherman Oaks Park, Santa Monica Mountains


★ Studio City (The Valley)★

Woodland Hills Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaWat vroeger bekend stond als Laurelwood, staat nu bekend als Studio City. Het is gelegen aan de noordelijke helling van de Santa Monica Mountains. Het maakte deel uit van de Rancho Ex-Mission San Fernando. Dit stuk land verandere aan het einde van de 19e eeuw diverse keren van eigenaar. In 1927 kreeg de wijk zijn uiteindelijke naam toen Mack Sennett een nieuwe studio bouwde en het land eromheen definitief de naam Studio City kreeg. Als een samenleving die "geboren" werd uit de entertainment industrie, wordt Studio City beschouwd als de "Pearl of the Valley" (de parel van de vallei). Het is een toevluchtsoord voor acteurs, schrijvers en muzikanten om de drukte van de stad te ontvluchten. En dat geldt voor de bezoeker die deze wijk wilt bezoeken. Rijd langs het Brady Bunch House, maak deel uit van het publiek in de CBS Studio, hike door Fryman Canyon, geef uw geld uit in de vele unieke winkels aan Ventura Boulevard of wandel eens door het voetgangersvriendelijke Tujunga Village. Kortom genoeg te zien en te beleven in Studio City.


bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: El Paradiso, North Valleyheart Riverwalk, Fryman Canyon Park, CBS Studio, Brady Bunch House, Ventura Boulevard

★ North Hollywood (The Valley)★

North Valley Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaNorth Hollywood in de volksmond ook wel "NoHo" genoemd is een wijk van Los Angeles die bekend staat om haar bruisende kunstdistrict. Het telt maar liefst 22 "live theaters" waaronder het befaamde El Portal Theatre dat in 1926 gebouwd werd. Ook treft u er vele kunstgaleries, cafees en winkels aan. Breng een bezoek aan de tentoonstelling in Lankershim Arts Center, struin langs "NoHo Antique Row", of neem een kijkje bij de "Great Wall of Los Angeles" wat bekend staat als de langste muur met muurschilderingen ter wereld.bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: El Portal Theatre, Academy of Television Arts and Sciences, Lankershim Arts Center, Greater Wall of Los AngelesCity icon
★ Hollywood (stadsdeel)★

Griffith Park Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaHollywood is het meest centraal gelegen gedeelte van Los Angeles en een van de door toeristen druktst bezochte wijken van L.A. Het bestaat uit West Hollywood, Hollywood, Larchmont Village, Silver Lake, Los Feliz, Griffith Park en Universal City.
bezienswaardigheden New YorkBekende bezienswaardigheden: Sunset Strip, LGBT neighbourhood, Dolby Theatre, Walk of Fame, TCL Chinese Theatre, Hollywood Bowl, Pantages Theatre, El Capitan, Hollywood Sign, Universal Studios, Griffith Observatory, Greek Theatre, Los Angeles Zoo, Autry National Center, Griffith Park, Hollyhock House, Ennis House en Vista Theatre.

★ West Hollywood (Hollywood)★

West Hollywood Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaWest Hollywood, ook wel WeHo genoemd, staat bekend om de belangrijke en invloedrijke personen van de entertainment industrie. De kans is groot dat u ze hier tegenkomt tijdens een bezoek. West Hollywood, de plek waar de grootste rocksterren en komieken ter wereld doorbreken, maar waar zeker ook geen gebrek is aan plekken waar u zich culinair kunt verrijken of uw geld kunt spenderen in de vele winkels die veelvuldig door celebreties bezocht worden. Dwars door West Hollywood loopt Sunset Boulevard met de wereldberomde Sunset Strip, een van de meest iconische stukjes Los Angeles. In de jaren '60 bekend om haar protesten, in de jaren '70 en '80 om Rock & Roll en haar verval, en hedentendage als uithangbord voor het goede leven met tal van elegante hotels, goede live muziek, de beste restaurants en een bruisend nachtleven. De meeste mensen zullen de Sunset Strip met name van televisie kennen als een stuk weg van circa 2,5 kilometer met vele kleurrijke billboards. Eigenlijk mag een bezoek aan West Hollywood niet ontbreken als u Los Angeles bezoekt.


bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Sunset Boulevard en Sunset Strip, Pacific Design Center, The Viper Room, Schindler House

★ Hollywood (Hollywood)★

Hollywood Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar Amerika Hollywood, Tinseltown, "Entertainment Capital of the World" (entertainment hoofdstad van de wereld). Veel is gezegd en geschreven over deze wijk in Los Angeles. Het is een van de bekendste wijken ter wereld. Een must-see bij een bezoek aan de stad Los Angeles. Loop de Walk of Fame, bezoek het Dolby Theatre of het TCL Chinese Theatre, pak een film in El Capitain, geniet van een concert in de Hollywood Bowl, maak de perfecte foto van het beroemde Hollywood Sign vanuit de stad. De lijst met bezigheden en attracties is lang, zo niet oneindig. U kunt er een volledige dag spenderen. Ook de lijst met goede restaurants, hotels en cafés is lang, zodat er genoeg keuze is voor culinaire versnaperingen en vermaak. Dat het gebied erg toeristisch is hoeven wij u niet uit te leggen. Dat zult u voor lief moeten nemen. Bij voorkeur bezoekt u deze wijk per metro of te voet (en parkeert de auto buiten het gebied), aangezien het erg toegankelijk is om zonder auto te bezoeken.


bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Walk of Fame, Hollywood Sign, Hollywood Bowl, TCL Chinese Theatre, El Capitain, Dolby Theatre, Madame Tussauds Hollywood, Hollywood & Highland, Amoeba Music, Hollywood Roosevelt Hotel, Runyon Canyon Park

★ Larchmont Village (Hollywood)★

Larchmont Village Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaLarchmont Village is veel minder bekend en veel rustiger dan het hierboven genoemde Hollywood. Het is zonder twijfel de meest charmante en kleinste wijk van de stad Los Angeles. De wijk grenst aan het prachtige Hancock Park en heeft mooie met bomen omzoomde straten. Kenmerkend voor de buurt zijn de pittoreske winkeltjes en boetiekjes die het beeld van kleine, charmante wijk in stand houden. Breng een bezoek aan de Farmer's Market, waardoor het gevoel ontstaat dat een u inwoner van Larchmont bent en hier nooit meer weg wil.bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Hancock Park, Larchmont Boulevard, Farmer's Market

★ Silver Lake (Hollywood)★

Silver Lake Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaSilver Lake is een levendige wijk van Los Angeles met een grote diversiteit aan inwoners, waar Latino's de grootste groepering vormen. De wijk dankt haar naam aan het grote waterreservoir dat er ligt: Silver Lake Reservoir. Het centrum wordt gevormd door Sunset Junction met haar fraaie vintage winkels, hippe koffiehuizen, trendy bars en legio uitmuntende eetgelegenheden. Het is tevens een van de meest homotolerante gemeenschappen van de stad, maar ook een trekpleister voor hipsters en creatievelingen. Verder is de moderne architectuur van de wijk als een van de meest opvallende kenmerken te benoemen.bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Siler Lake Reservoir, Sunset Junction, Laurel & Hardy gedenkplaat

★ Los Feliz (Hollywood)★

Los Feliz Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaLoz Feliz is een van de meest creatieve wijken van de stad Los Angeles. Het heeft een volledig eigen onafhankelijke uitstraling en deze wijk is doordrenkt met historische architectuur, leuke cafés en eetgelegenheden, mooie boetieken, bars, pubs en restaurants. Het gebied waarin de Loz Feliz gelegen is, is bergachtig wardoor het zich uitstekend leent om te wandelen. Ook kunnen we stellen dat Mickey Mouse in deze wijk "geboren" is. Walt Disney tekende de cartoon voor het eerst in een garage van zijn oom gelegen aan Kingswell Avenue. Uiteindelijk bouwde Disney zijn eerste studio ook aan Kingswell Avenue. Op de toenmalige locatie bevindt zich nu een copyshop. Kortom kun je stellen dat er genoeg leven in de brouwerij is en leent deze buurt zich uitstekend om een dagdeel aan te besteden.


bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Hollyhock House, Ennis House, Shakespeare Bridge, Berendo Stairs to Griffith Observatory, Lovell House,

★ Griffith Park (Hollywood)★

Griffith Park Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaGriffith Park is een van de grootste gemeenschappelijke parken van de Verenigde Staten en is vernoemd naar Colonel Griffith J. Griffith, een Welshman, industrieel en filantroop. Het is maar liefst 1740 hectare groot en moet daarmee alleen Mission Trails Preserve in San Diego voor zich dulden. Het wordt vaak met Central Park in New York vergeleken, maar is veel groter en ongerepter dan dat park. Vanuit Griffith Park ervaart u de meest oogverblindende uitzichten over de stad Los Angeles en bij helder weer kunt u genieten van prachtige sterrenhemels. Het park zelf kent een groot aantal attracties, waarvan het Griffith Observatory en de Los Angeles Zoo de bekendste zijn. Voor de wandelaars/hikers is er meer dan genoeg gelegenheid om trails te volgen. Griffith Park hoort op uw lijstje thuis wanneer u de stad bezoekt. Zeker omdat het u een andere kijk op de stad geeft.

bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Griffith Observatory, Los Angeles Zoo & Botanical Gardens, Uitkijk op het Hollywood Sign, Greek Theatre, Autry Museum of the American West, Travel Town Museum, Sunset Ranch Hollywood, Bronson Canyon, Heritage Tree, Los Angeles Live Steamers Railroad Museum, Mount Lee

★ Universal City (Hollywood)★

Universal City Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaSlechts enkele minuten verwijder van Hollywood vindt u Universal City, thuishaven van de Universal Studios Hollywood. Universal Studios Hollywood is een van 's werelds bekendste pretparken. Een ding is zeker, wanneer u Los Angeles bezoekt met kinderen, mag dit niet ontbreken. U kunt letterlijk een kijkje achter de schermen nemen om te zien hoe films gemaakt worden. Daarnaast zijn er tal van attracties in het park, van achtbanen tot een heuse Stdio Tour langs en door allerlei filmsets.
bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Universal Studios HollywoodCity icon
★ Downtown (stadsdeel)★

Downtown Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaDowtown Los Angeles is het meest oostelijk gelegen stadsgedeelte. Hieronder vallen de wijken Koreatown, Echo Park, Highland Park, South Park, Chinatown, Financial District, Fashion Jewelry District, Arts District, Little Tokyo en Historic Core, Leimert Park, Exposition Park en Pasadena.bezienswaardigheden New YorkBekende bezienswaardigheden: Koreatown, Dodger Stadium, Echo Park Lake, The Echo, Baxter Street Stairs, Heritage Square Museum, "Chicken Boy", Lummis House, Galco's Soda Pop Stop, Taoist Temple, Wishing Well, the Chinese Celestial Dragon mural, Sun Yat-sen, Olvera Street, LA Live, Microsoft Square, Fashion Institute of Design and Merchandise, STAPLES Center, LA Covention Center, Walt Disney Concert Hall, Ahmanson Theatre, Dorothy Chandler Pavilion, Central Library, Grand Central Market, Bradbury Building, Orpheum Theatre, Los Angeles Theatre, Downtown Art Walk, Santee Alley, Flower District, California Science Center, Los Angeles Memorial Coliseum, Natural History Museum, Rose Garden, Leimert Park Rose Bowl en Huntington Library.


★ Koreatown (Downtown)★

Koreatown, Downtown Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaKoreatown is een van Los Angeles' meest opwindende wijken van de stad. Het was ooit het epicenter van de de opbloei van Hollywood (Golden Age Hollywood). Koreatown is het dichtstbevolkte gebied van Los Angeles met meer dan 120.000 inwoners op amper 7km² en is cultureel zeer divers. K-town, zoals Koreatown in de volksmond genoemd wordt, heef een unieke vibe en is een zeer levendige wijk. U treft een uitgebreide keuze aan restaurants, bars en speakeasies (plaatsen waar illegaal, zonder officiële vergunning) (!) alcohol wordt verkocht). Maar ook om uw innerlijke rust te bevorderen, leent deze wijk zich uitstekend met een uitgereide keuze in kuuroorden, spa's, sauna's en welness. Veel huizen zijn in de welbekende, prachtige art-deco stijl gebouwd. Kortom, een bezoek aan Koreatown is wellicht niet het eerste beste wat op uw lijstje met bezienswaardigheden zou komen te staan, maar is voor de "gevorderde" bezoeker van de stad zeker een aanrader.


bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Chapman Park Market, Korea Festival and Parade (22 april), Soutwestern School of Law, 6th Street, Wilshire Park, Wiltern Theatre

★ Echo Park(Downtown)★

Echo Park, Downtown, Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaEcho Park is een van de meest historische en diverse wijken van de stad Los Angeles. Voor de sportliefhebbers is er de mogelijkheid om het Dodger Stadium te bezoeken, al dan niet inclusief een wedstrijdbezoek. Ook de liefhebbers van groen en recreatie komen aan hun trekken. Het Echo Park Lake leent zich uitstekend om een paar uur rust tijdens uw reis in te plannen, tenzij u een waterfiets huurt (één van de meest populaire bezigheden) en al "trappend" de omgeving verkent. De uitzichten vanaf het meer op de skyline van Downtown Los Angeles zijn fenomenaal. De trendy Echo Park omgeving is een uiterst hippe buurt in LA. Er zijn veel restaurants, bars en nachtclubs. Een bezoek aan Echo Park is zeer zeker de moeite waard tijdens een reis waar Los Angeles bezocht wordt. Het is niet een van de meest voor de hand liggende attracties die u waarschijnlijk zou aandoen, maar is tijdens een langer verblijf, of bij regelmatig bezoek absouluut aan te raden.

bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Baxter Street Stairs, Carroll Avenue, Dodger Stadium, Chavez Ravine Arboretum, Lady of the Lake - Echo Park Lake, Elysian Park


★ Highland Park (Downtown)★

Highland Park, Downtown Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaHighland Park is van oudsher een van de eerst bevolkte gebieden in het noordoosten van Los Angeles. Het ligt in de San Raphael Hills en aan de Arroyo Seco (seizoensrivier). Deze pittoreske wijk is een bolwerk van creatievelingen die worden aangetrokken door de oude ambachtshuizen die er in de wijk te vinden zijn. Trendy winkels, restaurants, bars en galeries zijn te vinden langs Figueroa Street en York Boulevard (uitgeroepen tot coolste straat van Los Angeles door Condé Nast Travelar).
bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Heritage Square Museum, "Chicken Boy", Lummis House

★ Southpark (Downtown)★

South Park, Downtown, Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaSouthpark is het centrum van alle actie in Downtown Los Angeles. Voor fans van muziek, mode, ijshockey en basketbal is dit een van de meest opwindende plekken in de stad. De naam van de wijk stamt af van het in 1900 geopende gemeenschappelijke park: Southpark. Vooral degenen die vertier in de avonduren zoeken, zijn in deze wijk op de juiste plek. Met name het bezoeken van een ijshockeywedstrijd van de L.A. Kings of een basketbalwedstrijd van de L.A. Lakers of de Clippers zijn een echte aanrader als u in Los Angeles bent.

bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: L.A. LIVE, Microsoft Square, Fashion Institute of Design and Merchandise, STAPLES Center, L.A. Convention Center


★ Chinatown (Downtown)★

Chinatown, Downtown Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaChinatown is een unieke mix van tradities en een schoolvoorbeeld van het revitilaseren van een wijk, wat het tot een van de meest excentrieke buurten van Los Angeles maakt. In deze fameuze wijk kunt uitstekend dineren (en dat is zeer zeker de moeite waard!) en shoppen in een historische setting. Het is de moeite waard om de Chinese Celestial Dragon Mural, de Thien Hau Temple, The Wishing Well en de standbeelden van Bruce Lee en Sun Yat-Sen te bezoeken. Kunstliefhebber? Slenter langs de vele eclectische kunstgaleries op Chung King Road. En ook de nachtbrakers kunnen terecht in deze wijk voor een avond vol vertier. ALs u in Los Angeles verblijft, hoort een bezoek aan Cinatown op uw lijstje te staan.bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Entrance to Chinatown Los Angeles, Chinese Celestial Dragon Mural, Chinatown Main Plaza, Wishing Well, Thien Hau Temple, Statues of Bruce Lee en Sun Yat-Sen

★ Financial District (Downtown)★

Financial District, Downtown, Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaHet Financial District is een van de meest levendige wijken van Los Angeles. In het Financal District vindt u een groot aantal wolkenkrabbers die het hoofdkantoor vormen van grote bedrijven, zoals banken, vastgoedbedrijven en advocatenkantoren. Daarnaast biedt deze buurt u cultuur, bijzondere restaurants en superieure hotels. Een bezoek aan de adembenemende Walt Disney Concert Hall mag niet ontbreken wanneer u in de stad bent. U kunt er terecht voor een concert van de L.A. Phil(harmonics), theater, ballet of opera. Ook het Ahmanson Theatre en het Dorothy Chandler Pavillion zijn een bezoekje waard. Tot slot hoort een bezichtiging van het Museum of Contemporary Art (voor de kunstliefhebbers) en met name de Central Library (een herkenningspunt van Los Angeles) thuis op uw lijstje met bezienswaardigheden van de stad.

bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Walt Disney Concert Hall, Ahmanson Theatre, Dorothy Chandler Pavilion, Museum of Contemporary Art, Central Library, Grand Central Market


★ Fashion Jewelry District (Downtown)★

Fashion Jewelry District, Downtown Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaVoor de modeliefhebbers en mode-insiders is er het Fashion Jewelry District in L.A. Met een grootte van meer dan 100 huizenblokken is dit de spil van de L.A. mode-industrie. Er worden meer dan 2000 verschillende onafhankelijke retailers en groothandels vertegenwoordigd. Kleding, schoenen, sieraden en andere accessoires zijn er voor iedereen, van jong tot oud. Ook vindt u hier het levendige Santee Alley, het grootste verkooppunt van stoffen in Zuid-Californië. Er heerst een echte festivalsfeer en u kunt er maar liefst 365 dagen per jaar profiteren van de vele koopjes. Het L.A. Fashion District herbergt ook het Flower District, de grootste bloemenmarkt van de Verenigde Staten. Wanneer u een dagbesteding eens geheel anders wilt invullen, brengt u een bezoek aan het L.A. Fashion District.


bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: The Intersection, Santee Alley, Flower District

★ Arts District (Downtown)★

Arts District, Downtown, Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaHet Arts District in Los Angeles is de creatieve spil met gemeenschapsruimten voor de jonge, creatieve Amerikanen. Vanaf de jaren '60 is Street Art (straatkunst) een wereldwijde kunstbeweging geworden en de kunstenaars uit Los Angeles zijn pioniers wat deze kunststroming aangaat. L.A. kent duizenden prachtige murals (graffiti op gebouwen) die het leven verbeelden, van klassiek tot modern, van impressionistisch tot punk. In het Arts District vindt u de grootste concentratie straatkunst van de stad. Bij voorkeur laat u de auto staan en loopt u de ca. 4,3 kilometerlange route langs de mooiste murals in de wijk. Het L.A. Arts District geeft u een volledig andere beleving van de stad. Absoluut een aanrader om in uw reis op te nemen.


bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Street Art, Murals

★ Little Tokyo (Downtown)★

Little Tokyo, Downtown Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaLittle Tokyo in de stad Los Angeles werd 130 gesticht en is een van de weinige "Japantowns" in de Verenigde Staten die nog bestaan (op dit moment bestaan er nog 3!). Culturele attracties zijn er in overvloed. Zo vindt u er het Japanese American National Museum, the GeffenContemporary en het "Go for Broke" monument, dat de Japanse Amerikanen eert die in de Tweede Wereldoorlog in het Amerikaanse leger gediend hebben. Ook heeft de jaarlijkse Nisei Week (Japans Festival) er zijn thuis en is de wijk in 1995 benoemd tot National Historic Landmark District. Little Tokyo is een van de meest historische en populaire, multiculturele wijken in Los Angeles. Daarom hoeft u niet bang te zijn enkele van de typische Japanse gebruiken tegen te komen. Sushi restaurants zijn er meer dan genoeg en ook de Karaoke avond in een van de vele bars is niet weg te denken uit de wijk. Ook kunt u zich te goed doen in de vele typische Japanse souvenierswinkels en vintage modewinkels. Kortom, variatie is er genoeg om in een culturele dagindeling te voorzien.

bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Japanese American National Museum, the Geffen Contemporary, "Go for Broke" monument, Friendship Knot Sculpture, Little Tokyo Watchtower, Hongwanji Buddhist Temple

★ Historic Core (Downtown)★

Historic Core, Downtown, Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaHet Historic Core in Downtown Los Angeles voorziet in enkele van L.A.'s meest iconische en klassieke gebouwen. U treft er Union Station, het Orpheum Theatre, het Bradbury Building, de Grand Central Market, de LA Central Public Library, het Millenium Biltmore Hotel, het Los Angeles Theatre en vele andere oogverblindende gebouwen aan. Het Historic Core was het eigenlijke stadscentrum van de stad Los Angeles tot aan de Tweede Wereldoorlog. Na de Tweede Wereldoorlog verplaatsten alle grote gevestigde financiële bedrijven hun kantoren in westelijke richting (het huidige Financial District) en leidde dat aanvankelijk tot een terugval van de wijk. Tegenwoordig is de wijk helemaal gerevitaliseerd en laat de bezoeker kennis maken met de meest prachtige gebouwen, een zinderend nachtleven en een bulk aan cultuur. Deze wijk opnemen in uw reis wanneer u in Los Angeles bent? JA!

bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Bradbury Building, Grand Central Market, Orpheum Theatre, Los Angeles Theatre, Union Station, L.A. Central Public Library, U.S. Bank Tower, L.A. City Hall, Millenium Builtmore Hotel, Broadway Theatre District

★ Leimert Park (Downtown)★

Leimert Park, Downtown Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaLeimert Park is een van die verborgen schatten die Los Angeles rijk is. Bijna niemand heeft er ooit van gehoord en toch is een bezoekje de moeite waard, zeker wanneer u van kunst en cultuur houdt. Het is het centrum van de Contemporary African-American kunstbeweging en werd in het verleden ook al het "zwarte" Greenwich Village (bekende wijk in Manhattan, New York) genoemd. De wijk is rijk aan blues & jazz nachtclubs, theaters met musicals, comedyvoorstellingen en poëzielezingen. Tijdens de maandelijkse Leimert Art Walk kunt u uw culturele hart ophalen. Een ideaal moment om uw inkopen te doen voor kunst, mode of sieraden. De keuze om er 's avonds een hapje te eten is gigantisch, van BBQ tot aan Jamaicaans eten. Midden in de wijk ligt het Leimert Plaza Park, omringd door winkels en het historische Vision Theatre. Wilt u een alternatieve kijk op Los Angeles? Neemt u Leimert Park gerust op in uw reis.


bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Leimert Plaza Park, Vision Theatre (historische Leimert Park Theatre)

★ Exposition Park (Downtown)★

Exposition Park, Downtown, Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaGelegen ten zuiden van Downtown Los Angeles, biedt Exposition Park u de allerbeste musea, sportfaciliteiten en recratiemogelijkheden. Exposition Park is een van L.A.'s voornaamste culturele bestemmingen en een van de belangrijkste locaties voor speciale evenementen geworden. Het kent een groot aantal highlights, zoals het California Science Center, het Los Angeles Memorial Coliseum, het Natural History Museum and de Rose Garden. En dat is maar een greep uit de vele bezienswaardigheden die deze wijk u aanbiedt. Dus wanneer u voornemens bent om met name de culturele agenda te vullen tijdens uw reis door Amerika, plant u zeker een dagdeel in Exposition Park.bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: California Science Center, Los Angeles Memorial Coliseum, Natural History Museum, Rose Garden, California African and American Museum, LA84 Foundation/John C. Argue Swim Stadium, Banc of California Stadium (in aanbouw; 2018)

★ Pasadena (Downtown)★

Pasadena, Downtown Los Angeles, Los Angeles, bezienswaardigheden Los Angeles, Informatie over Los Angeles, Amerikaanse steden, rondreis Amerika, Reizen naar AmerikaPasadena, gelegen ten noorden van Downtown Los Angeles, is eigenlijk een stad op zich (140.000 inwoners). Toch is de stad tegenwoordig ingelijfd door Los Angeles en maakt het deel uit van Los Angeles County. Pasadena is het thuis van het wereldberoemde stadion; the Rose Bowl. Buiten het feit dat de Rose Bowl de thuisarena is van het UCLA Bruins Football Team (American Footbal), wordt er jaarlijks ook de finale van de playoffs van het inmens populaire college football gespeeld. Deze finale kan standaard rekenen op een onwaarschijnlijk groot publiek van ca. 100.000 mensen. Wanneer u sportliefhebber bent, moet u dit event eigenlijk een keer proberen bij te wonen, mocht u op 1 januari in Los Angeles zijn.


bezienswaardigheden Los AngelesBekende bezienswaardigheden: Rose Bowl Stadium, Norton Simon Museum, Huntington Library, Pasadena Museum of History, Old Town Pasadena, Ambassador Auditorium, Bungalow Heaven, Norton Simon Museum, The Gamble House, Historic Pasadena Amtrak/Santa Fe Depot building


Wat u moet weten over Los Angeles

De 5 meest unieke kenmerken en karakteristieken van Los Angeles...


Hollywood

Los Angeles, Entertainment hoofdstad van de wereld, is de stad waar nergens ter wereld meer bewegende beelden, televisieshows, internet web series, video games, en muziek worden geproduceerd. Dagelijks lopen er over Hollywood Boulevard velen over de in het beton gegoten handen en namen van bekende artiesten en filmsterren. Toeristen nemen de tijd om een foto te schieten van Batman of Superman terwijl het Grauman's Chinese Theater op de achtergrond opdoemt. Als u vervolgens lekker in het Calfifornische zonnetje in noordelijke richting rijdt op Gower (street), ziet u voor het eerst het Hollywood Sign, genesteld in de bergen. Dat zorgt ervoor dat zelfs de grootste pessimist aanvoelt dat "dromen werkelijk kunnen uitkomen..."

West Hollywood Los Angeles

Stranden van Los Angeles

Van de Beach Boys tot Katy Perry, de vele stranden van Los Angeles hebben al menig artiest geïnspireerd. Dat geldt ook voor de toeristen. Leg uw handdoek op het strand, zet het zonnescherm op, en geniet van de rustige stranden van Point Dume, een publiekelijk toegankelijk strand ten noorden van Malibu dat voelt als een privéstrand. U waant zich op de set van Baywatch. Stop bij het Venice Beach Skate Park, thuishaven van de legendarische Lords of Dogtown. Betrap uzelf dat u al neuriënd op "Daisy dukes, bikini's on top..." op uw gehuurde paar rolschaatsen of fiets een ultiem moment van gelukzaligheid beleeft. Loop naar Santa Monica Pier en geniet van het uitzicht over zee of stap in het reuzenrad voor een nog beter zicht over de stranden. Los Angeles dompelt u onder in een bad van ontspanning.


Pretparken in Los Angeles

Los Angeles is de "gelukkigste plek op aarde". Er zijn pretparken voor jong en oud. Sensatiezoekers kunnen terecht in Six Flags Magic Mountain, de huidige recordhouder als het gaat om de grootste hoeveelheid achtbanen. Pas op voor boze geesten en spoken tijdens Halloween op Scotty's Scary Farm, Amerika's eerste pretpark ooit. Voel uzelf weer kind in Disneyland, terwijl u de grote vuurwerkshow aanschouwt tijdens zonsondergang. Of bent u benieuwd naar voorproefje van de filmindustrie? Laat u dan verleiden door een bezoek aan de Universal Studios Hollywood en wordt meegenomen op een tour achter de schermen waar u alle geheimen van de filmmakers zult ontdekken.

Universal Studios Los Angeles

Eten in Los Angeles

Van verse Sushi tot de beste Amerikaanse hamburgers en hotdogs, de inwoners van Los Angeles zijn er gek op. Ventura Boulevard is de thuisbasis van een overvloed aan Sushi restaurants die op elke hoek te vinden zijn. Food trucks serveren werkelijk alles wat u zich maar kunt bedenken; van Báhn Mi tot broodjes met ijs. Of u nou trek heeft in een normale hamburger of een Patty Gourmet Burger, de keuze is volleidg aan u. Kunt u niet beslissen? In-N-Out Burger stelt nooit teleur. Probeert u maar eens de "double double" hamburger "animal style" met friet van het geheime menu...


Diversiteit van Los Angeles

Daar waar oost en west samenkomen, vormen ze de perfecte mix in Los Angeles. De ethnische diversiteit is groot, maar iedereen kan met elkaar overweg. U kunt met alle culturen kennis maken. Graaf eens diep en haal de rockster in uzelf naar boven tijdens een bezoek aan een karaokebar in Koreatown. Koop zijde en kauw op een pittige Samosa terwijl u over Pioneer Boulevard in Little India slentert. Laat u betoveren door de wonderen van Chinatown tijdens een wandeling met mid Autumn Moon Festival. Of wandel over Santee Aley in het centrum van de stad op zoek naar de laatste koopjes. Vergeet uw onderhandelingskwaliteiten niet mee te nemen, aangezien afdingen een must is in het Fashion District.

Santee Alley Los Angeles


Het klimaat in Los Angeles

Klimaat Toronto, Canada

Klimaatinformatie en temperaturen in Los Angeles

Volgens de Köppen-Geiger classificatie heeft Los Angeles een mediterraan klimaat  met droge hete zomers. Het kent geen droge seizoenen en neerslag valt dus gedurende het hele jaar. Zomers zijn droog en heet, maar kennen ook periodes met veel neeslag. Winters zijn in het algemeen mild (met neerslag).

De beste tijd om te reizen naar Los Angeles?

 • Alle maanden in het jaar hebben een prima gemiddelde temperatuur;
 • Gemiddeld genomen zijn juni, juli, augustus, september en oktober de warmste maanden;
 • Gemiddeld genomen is september de warmste maand;
 • Gemiddeld genomen is december de koudste maand;
 • Gemiddeld genomen hebben mei, juni, juli, augustus en september de meeste zonuren;
 • Juni heeft de meeste zonuren;
 • Juli is de natste maand;
 • Januari is de droogste maand;

Gemiddelde temperaturen:
 • In de winter ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond 19,4C° en de gemiddelde minimumtemperatuur rond 10,4C°;
 • In de lente ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond 20,6C° en de gemiddelde minimumtemperatuur rond 11,8C°;
 • In de zomer ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond 24,6C° en de gemiddelde minimumtemperatuur rond 16C°;
 • In de herfst ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond 23,9C° en de gemiddelde minimumtemperatuur rond 14,6C°;

Gemiddelde temperatuur per maand Los Angeles

Gemiddelde temperatuur San Francisco
Credit: www.weather-and-climate.com

Gemiddeld aantal zonuren per maand per maand Los Angeles

Gemiddeld aantal zonuren San Francisco
Credit: www.weather-and-climate.com

Gemiddelde neerslag per maand Los Angeles

Gemiddelde neerslag San Francisco
Credit: www.weather-and-climate.com


Boek goedkoop uw verblijf


Booking.com

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter