banner33

San Francisco - Californië

Informatie, bezienswaardigheden, wijken en buurten, tips en reizen naar San Francisco


History IconGeschiedenis

Hoewel de Golden Gate (zeestraat) al in 1769 werd ontdekt, duurde het nog tot 28 maart 1776 voordat er officieel sprake was van de stichting van het presidio (oorspronkelijk een Spaans fort) en de missiepost San Francisco de Asis door een Spaanse expeditie geleid door Juan Bautista de Anza. Begin 19e eeuw ontstond er op 3 kilometer van het presidio een dorpje Yerba Buena (Goed Gras). Toen in 1846 de Amerikaans-Mexicaanse oorlog begon, namen de Verenigde Staten het dorpje in en werd het hernoemd naar San Francisco.

Facts and FiguresFeiten en cijfers

San Francisco is op drie na de grootste stad in Californië en is net als Los Angeles gelegen aan de westkust van de Verenigde Staten. De stad heeft ruim 800.000 inwoners, maar tellen we de volledige Bay Area (Berkeley, Oakland, Palo Alto, San José en Silicon Valley) kunnen we spreken van een agglomeratie van ruim 7 miljoen bewoners. San Francisco is met name bekend om zijn grote hoeveelheid Hightech industrie in de directe omgeving. Met name in Silicon Valley liggen veel van deze bedrijven en hebben firma's als Apple, Facebook, HP, Google en Ebay er hun hoofdkantoren. Ook de haven van San Francisco is een belangrijke bron voor werkgelegenheid. Het is de grootste haven van de westkust van de Verenigde Staten. Frisco heeft een mediteraan klimaat met temperaturen in de zomer van ca. 20C en in de winter ca. 11C. Vaak ligt de stad gehuld in een laag mist. Jaarlijks komen er ruim 18 miljoen toeristen naar San Francisco die ruim $10 miljard uitgeven.
infographic-sf__0.png
San Francisco

Travel IconReizen naar San Francisco

San Francisco is een van de allerleukste steden van de Verenigde Staten en moet ongetwijfeld in elke rondreis door het (Zuid)westen van Amerika opgenomen worden. De beste reistijd is van april tot oktober. De temperatuur ligt dan rond de 20C en het kan er af en toe fris aanvoelen. Er is een tijdsverschil met West-Europa van 9 of 10 uur (afhankelijk van de wintertijd). Dat wil zeggen dat het in San Francisco 9-10 uur vroeger is dan hier.

Vacation IconHoogtepunten

De hoogtepunten en bezienswaardigheden zijn groot in aantal. Zo kunt u de stad verkennen in de alom bekende Cable Cars, het gevangenis eiland Alcatraz ervaren, slenteren door de steile straten van San Fran, zeeleeuwen kijken bij Pier 39 of een fietstocht maken over de Golden Gate brug. Voor een totaal overzicht van alle bezienswaardigheden verwijzen wij u graag naar het totale overzicht van bezienswaardigheden op deze website onder Bezienswaardigheden. Vooralsnog geven wij u hier de top 3.


TOP 3 bezienswaardigheden San Francisco★ Alcatraz Island ★

Alcatraz island San Francisco Een bezoek aan San Francisco kunt u niet laten passeren zonder een bezoek te brengen aan Alcatraz Island, in de volksmond ook wel "The Rock"genoemd, waar de wereldberoemde gevangenis is gelegen. Hier kunt echt de sfeer proeven hoe het geweest moet zijn om net als Al Capone, Billy "Machine Gun" Kelly of Alvin "Creepy" Karpis vast te hebben gezeten in een gevangenis waaruit ontsnappen onmogelijk leek. Al met al een onvergetelijke ervaring die u echt niet mag overslaan in San Francisco. U kunt volledig vrij rondlopen op het eiland, maar het best neemt u een kastje met een gesproken rondleiding in het Nederlands. Het is de moeite om de verhalen die er zich hebben afgespeeld te horen.

InformatieDe enige manier om het eiland te bezoeken is door middel van een veerboot van Alcatraz Cruises LC. Neemt u vooral geen auto mee in het hoogseizoen. Het is dan namelijk knap lastig om een parkeerplaats te vinden. U vertrekt vanaf Pier 33. Houd u er rekening mee dat u, zeker in het hoogseizoen, kaarten van te voren moet kopen. Het is raadzaam om dat reeds 3 maanden voor uw vertrek te regelen! Wij raden u daarnaast aan om een early bird ticket te boeken. U bent dan als eerste op het eiland en kunt dan rustig alles bekijken, voordat de grote stroom toeristen het eiland bereikt. Meer informatie vindt u op Alcatraz Cruises★ Fisherman's Wharf en Pier 39 ★

Fisherman's Wharf San FranciscoFisherman's Wharf en de daarbij behorende pieren zijn een enorme toeristenmagneet. Er zijn ongelofelijk veel activiteiten die vanuit hier kunt ondernemen. U kunt er zeeleeuwen gaan kijken die in de haven op Pier 39 verblijven, u schuift aan voor een lekker stukje vis in een van de vele authentieke visrestaurants, of drinkt wat in een van de trendy cafés. Maar u kunt ook kiezen om een fiets te huren, te gaan sportvissen, of te genieten van een rondtocht op een boot door de baai van San Francisco. Ook is doorlopen naar Pier 43 een aanrader. U vindt hier onderzeeërs en andere oorlogsschepen die u kunt bewonderen. En dat is nog niet alles. Loopt u nog wat verder komt u bij Hyde Street Pier dat onderdeel is van het San Francisco Maritime National Park. Kortom, u komt ogen en oren tekort om de hoeveelheid bezienswaardigheden te overzien.

InformatieOm Fisherman's Wharf of Pier 39 te bezoeken heeft u geen tickets te kopen. Het is vrij toegankelijk voor een ieder. Wilt u echter iets ondernemen, dan dient u tickets te kopen voor de desbetreffende activiteit. Dat kan als u op locatie bent en hoeft niet van te voor. Wilt u Hyde St. Pier bezoeken, vindt u informatie op San Francisco Maritime ★ Golden Gate Brug ★

Golden Gate Brug San FranciscoBij het noemen van de stad San Francisco wordt de iconische Golden Gate Bridge vaak als eerst genoemd. De rood-roestkleurige brug werd op 27 mei 1937 in gebruik genomen en was destijds de grootste hangbrug ter wereld. De totale lengte van de brug bedraagt 2,7 kilometer en de hoofdoverspanning tussen de twee enorme pijlers is 1400 meter lang. De brug hangt maar liefst 67 meter boven de waterspiegel. Een fietstochtje over de Golden Gate brug, het uithangbord van San Francisco is een must-do. Neem de tijd om de volgende scenic views te bezoeken; South en North Vista Point, Land's End, Conzelman Road, Fort Baker, Baker Beach, Fort Point of Hawk Hill, waar u de mooiste plaatjes kunt schieten. Vestig uw hoop op een dag dat de brug niet in de mist ligt voor de beste resultaten.

InformatieWilt u met de auto of camper de brug oversteken, dient u er rekening mee te houden dat u tol moet betalen. Het is immers een tolbrug. Een overzicht van de tarieven vindt u hier Tol Golden gate Bridge als u de brug te voet, of met de fiets oversteekt, bent u vrij van tol. U moet echter wel opletten aan welke kant u de brug moet oversteken. Dit varieert namelijk per tijdstip en per dag. Voor meer informatie kijkt u op Voetgangers en Fietsers op de GoldenGate Bridge


Wijken en buurten van San Francisco

City icon
★ China Town (Downtown) ★

Chinatown San FranciscoVoor een boeiende momentopname van de geschiedenis van San Francisco mag dieze bezienswaardigheid absoluut niet ontbreken. Van origine was Chinatown tussen 1850 en 1900 een thuishaven voor Chinese immigranten. Sindsdien is het stadsgedeelte volledig opgebloeid. Chinatown San Francisco is het grootste Chinatown stadsgedeelte ter wereld en het oudste van Noord-Amerika. De kleurrijke omgeving heeft voor elke leeftijdscategorie iets in petto. Het is hier uitestekend en goedkoop dineren! Mocht u nog nooit met stokjes gegeten hebben, dan is dit uw kans. Na de maaltijd wordt er uiteraard een fortune cookie aan u geserveerd. Dit is is een typische Chinees-Amerikaanse traditie waarbij u na de maaltijd uw fortune cookie dient open te breken en er in het koekje een verborgen boodschap verscholen zit.

bezienswaardigheden New YorkBekende bezienswaardigheden: Dragon Gate, Chinatown Streets, Bank of Canton, Bank of America, Sing Chong Building, vele restaurants

City icon
★ Downtown ★

Downtown Union Square San FranciscoDowntown San Francisco is het "shoppers paradijs" voor elke bezoeker. Het gebied wordt gekenmerkt door Union Square, een groot plein met een Corintische zuil omgeven met palmbomen en het hart van San Francisco genoemd. Alle grote merken hebben hier hun winkels of boetieken. Neem een een volle portemonnee of Credit Card mee, want dit is uw kans om grootschalig in te slaan tijdens uw reis. Als u even tot rust wil komen en het weer is goed, kiest u een terras op Union Square om een drankje te nuttigen. De wijk is een grote toeristische attractie, 24 uur per dag. Ook 's avonds is er dus veel te doen. Er zijn theaters, hotels en tal van uitgaansgelegenheden.

bezienswaardigheden New YorkBekende bezienswaardigheden: Union Square, Dewey Mounument, theater district, TIX Bay Area, Sir Francis Drake Hotel, Grand Hyatt Hotel, Macy's, Sak's Fifth Avenue, Bloomingdale's, NordstromLouis Vuitton, Gucci, Bulgari etc.

City icon
★ Financial District ★

Financial District San FranciscoHet financial district, liefkozend in de volksmond FiDi genoemd is het financiële centrum van de stad San Fracisco. Het "Manhattan van San Francisco" staat bekend om haar moderne en historische gebouwen van vele grote financiële Amerikaanse bedrijven. U vindt hier ook de zes in de "Fortune 500" (Amerikaanse bedrijven met de hoogste omzet) genoteerde bedrijven die in San Francisco liggen, te weten MC Kesson Corporation, GAP, Wells Fargo, Salesforce.com en Charles Schwab. Als u door deze wijk loopt, ben u genoodzaakt veelvuldig omhoog te kijken vanwege het grote aantal hoge gebouwen waardoor u omringd wordt. Het zijn echter niet alleen maar werkgelegenheidsplekken die u hier aantreft. U kunt hier ook uistekend shoppen en er zijn veel kleine barretjes. In deze wijk treft u een gezellige drukte aan.

Bekende bezienswaardigheden: Embarcadero Center, Ferry building, Crocker Galleria, Transamerica Pyramid, 101 California Street, 345 California Street, Montgomery Street (Wallstreet of the West), Pacific Stock Exchange

City icon
★ North Waterfront ★

North Waterfront, Pier 39, San FranciscoNorth Waterfront is een van de grootste toeristische trekpleisters van San Francisco. En alhoewel het erg druk is, mag deze locatie natuurlijk niet ontbreken op het lijstje met bezienswaardigheden in San Francisco. Het staat vooral bekend om Fisherman's Wharf dat van oudsher een aanleghaven was voor Itailiaanse immigranten en nu bruist van leven. Hier starten uw bootochten naar de Golden Gate Bridge, Alcatraz, kunt zeeleeuwen op aanlegsteigers bij Pier 39 voor de stad bekijken, of verse vis eten in een van de vele restaurants. Vooral in de zomer is het hier enorm druk met hordes toeristen die zich vergapen aan de bezienswaardigheden rondom Fisherman's Wharf. Een boottocht naar Alcatraz Island (het legendarische gevangeniseiland) mag absoluut niet ontbreken!

bezienswaardigheden New YorkBekende bezienswaardigheden: Pier 39, Pier 43 en 45, Aquarium of the Bay, Bay Cruise Adventures, Alcatraz, Cable Cars, Ghirardelli Square, Ripley Believe it or not, Musée Mécanique, Wax Museum, San Francisco Maritime National Historic Park, USS Pampanito, Balclutha

City icon
★ Nob Hill ★

Nob Hill San FranciscoNob Hill is een van San Francisco's 44 heuvels en maakt deel uit van de originele "7 hills". Tot 1850 werd de heuvel nog California Hill genoemd, maar werd na de komst van de Central Pacific Railroad's Big Four, die "Nobs" werden genoemd, omgedoopt tot Nob Hill. De heuvel zelf is maar 115 meter hoog, maar loopt steil omhoog. U hoeft deze bult natuurlijk niet op te lopen als u daar niets voor voelt, of wellicht uw gezondheid dat niet toelaat. U kunt hier de alom bekende Cable Car nemen. Nob Hill is een van de meest iconische wijken van San Francisco en geniet een welverdiende reputatie. Het karakter van de wijk is werkelijk uniek van aard en kan het best omschreven worden als een huwelijk tussen oud en nieuw. U treft er ouderwetse kapperszaken en klassieke cocktail barretjes aan, maar ook moderne cafeetjes en nachtclubs. Ook liggen hier de exclusieve hotels van San Francisco.

bezienswaardigheden New YorkBekende bezienswaardigheden: Grace Cathedral, Fairmont Hotel, Mark Hopkins Hotel, Stanfort Court, Huntington Park, Cable Car Museum, bekend uitkijkpunt over de stad

City icon
★ South of Market ★

South of Market San FranciscoSOMA is San Franisco's antwoord op SOHO in New York en biedt een thuis aan een groot aantal musea in de stad, maar is ook hoofdkwartier van verschillende grote software en internet bedrijven. South of Market was het middelpunt van de The Dot Com Boom (internethype). Eind jaren negentig en aan begin van de 21e eeuw werd dit stadsdeel gedomineerd door jonge ondernemers en programmeurs. Na de internet bubble is het er een stuk rustiger. Hierdoor kunt u optimaal genieten van uitstekende rstaurants, een wandeling door het park of in de zomer van een honkbalwedstrijd van de San Francisco Giants. De wijk bestaat vooral uit pakhuizen, autogarages, nachtclubs, gallerieën, showrooms en een groot park voor kinderen.

bezienswaardigheden New YorkBekende bezienswaardigheden: Vele galleries, Moscone Convention Center, San Francisco Giants Baseball Park en Yerba Buena Tuinen, diverse musea waaronder het San Francisco Museum of Modern Art, Alice Street Community Gardens, Cartoon Art Museum

City icon
★ Russian Hill ★

Russian Hill San FranciscoDe naam van deze wijk gaat terug naar de het Goldrush tijdperk, toen pioniers een Russische begraafplaats op deze berg aantroffen. Hier ontleent de wijk zijn naam aan. De wijk is erg bekend vanwege haar prachtige panorama's over de stad en de baai van San Francisco. Ook is hier Lombard Street gelegen, de meest bochtige straat (met een steilheid van 27%) ter wereld met 8 scherpe bochten. De wijk wordt gekenmerkt door charmante restaurants, ongewone boetiekjes, antiekwinkels, trendy restaurants en populaire uitgaansgelegenheden. Het centrum van Russian Hill is goed te bereiken met de Cable Car (Hyde-Powel-lijn). Wanneer U San Francisco bezoekt, kunt u eenvoudig weg niet om dit stukje stad heen. Alleen al voor de prachtige uitzichten over de stad, dient dit hoog op uw agenda te staan.

bezienswaardigheden New YorkBekende bezienswaardigheden: Lombard Street, uitkijkpunt, San Francisco Art Insititute, Macondray Lane, Fallon Place, Ina Coolbrith Park

City icon
★ Inner Mission ★

Mission Dolores Park San FranciscoMission District, ook wel "The Mission" genoemd, is een grote Latino wijk in San Francisco. De wijk ontleent zijn naam aan de zesde Alta California Mission. In deze wijk treft u het oudst bestaande gebouw aan van San Francisco, de Mission Dolores. Ook is de wijk erg beroemd geworden door de vele prachtige murals die door kunstenaars zijn aangebracht. De Midden-Amerikaanse invloeden zijn hier nog heel erg goed zichtbaar. Als u over de brede straten slentert, treft u een overvloed aan van tarquerias, pupuserias (beide soorten zijn typische voorbeelden van Salvodoraans straatvoedsel) en Salvodoraanse bakkerijen. Door de internethype werd de wijk ook overspoeld met trendy restaurants en boetieken. Dus is de wijk hedentendage een mix van culturen. Het grote Mission Dolores Park is een bron van rust in het drukke San Francisco. Vanuit het park heeft u een fantastische uitkijk over de stad.

bezienswaardigheden New YorkBekende bezienswaardigheden: Mission Dolores, Dolores Park, Kink.com, Roxie Theater, murals, The Lexington Club

City icon
★ The Haight-Ashbury ★

Haight Ashbury San FranciscoThe Haight-Ashbury staat bekend als de oude hippiewijk van San Francisco uit de jaren '60 (1967; The summer of Love). Een van de meest bekende inwoners uit die tijd was Janis Joplin, een grootheid uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. Ook nu nog ademt de wijk hippiecultuur. Toch is ook dit deel van San Francisco niet geheel vrijgbleven van de moderne invloeden. Het straatbeeld kent veelal tweedehandswinkels, vintage kledingwinkels, boekenwinkels, internetcafeetjes en hippe restaurants. Alles met een knipoog naar de jaren '60. The Haight-Ashbury is een een stuk nostalgie. Een wandeling langs de schitterende etalages op Haight Street mag daarom natuurlijk niet ontbreken.bezienswaardigheden New YorkBekende bezienswaardigheden: Hoek van Haight en Ashbury, Etalages op Haight Street, The Red Victorian Hotel, I-Beam Nightclub, Zam Zam Bar, Haight-Ashbury Painted Lady Victorian Houses, The Greatful Dead House, Golden Gate Park (aangrenzend)

City icon
★ Alamo Square ★

Alamo Square Park San FranciscoBovenop Alamo Hill ligt de wijk Alamo Square. De wijk kent een prachtige ligging en een groot park. Het uitzicht over de stad vanuit dit park is ongekend en meer dan de moeite waard. Zeker bij zonsopkomst en zonsondergang is het weidse uitzicht adembenemend. Als het weer het toelaat, is dit dan ook het moment om te tot rust te komen met een eigen meegenomen hapje en drankje en vooral te genieten van het prachtige uitzicht over de stad San Francisco. U kijkt uit over de Transamerica Pyramid, en de top van de Golden Gate Bridge en de Bay Bridge. Alamo Square is vooral beroemd geworden door de "Six Sisters", zes Victoriaanse huizen, ook wel de Painted Ladies genoemd. Deze Victoriaanse huizen waren te zien in de intro van de serie Full House.

bezienswaardigheden New YorkBekende bezienswaardigheden: Spectaculaire vergezichten over de stad, Painted Ladies, Alamo Square Park

City icon
★ Castro District ★

Castro District Park San FranciscoCastro of Eureka Valley is een buurt in San Francisco die vooral bekend staat als hart van de homogemeenschap. Aanvankelijk was Castro een Ierse arbeidersbuurt, maar het district veranderde na de Sommer of Love in een homogemeenschap. Naast Amsterdam wordt San Francisco als homotolerante stad genoemd. Daarom voelt een bezoek aan San Francisco een beetje Nederlands aan. Het is een bruisende buurt die voorzien is van veel regenboogvlaggen. The Castro is een van San Francisco's meest bruisende stadsdelen. Hier liggen stijlvolle winkels en cafés die zo populair zijn dat bezoekers tot aan de straat staan. Het is een regelrechte toeristenmagneet.bezienswaardigheden New YorkBekende bezienswaardigheden:  Castro Theatre, GLBT Museum, F Market heritage streetcar line, Harvey Mik plaza, Pink Triangle Park, Hot Cookie Bakery, Twin Peaks

City icon
★ Civic Centre/ Van Ness ★

City Hall San FranciscoHet Civic Center in San Francisco staat bekend om haar grote hoeveelheid aan culturele- en regeringsgebouwen. Het heeft twee grote pleinen, te weten Civic Centre Plaza en United Nations Plaza. De gebouwen die u aantreft kennen alle een klassieke bouwstijl en zijn prachtig om te zien. Het centrum van Civic Centre is het majestueuze stadhuis van San Francisco.

bezienswaardigheden New YorkBekende bezienswaardigheden:  San Francisco City Hall, Earl Warren Building, Hiram W. Johnson Building, Asian Art Museum, San Francisco Public Library, Graham Auditorium & Fox Plaza, War Memorial Opera House, War Memorial Veterans Building, Pioneer Monument, Department of Public Health, Louise Davies Symphony Hall


Wat u moet weten over San Francisco

De 5 meest unieke kenmerken en karakteristieken van San Francisco...


Mist in San Francisco

Het Mediterrane klimaat van San Francisco is mild. De temperatuur schommelt het hele jaar tussen 13C en 24C, maar als de vervelende mist binnendringt, kan het behoorlijk afkoelen. Dit gebeurt het vaakst in de zomermaanden, juli en augustus. Dit verschijnsel wordt door de lokale bevolking zowel geliefd als verafschuwd. Er zijn zeker warme, zonnige dagen in San Francisco, maar een stuk minder in vergelijking met de rest van het land. Echter is het in San Francisco lekker vertoeven in maart en november wanneer er lekker op het strand gestoeid kan worden. En laten we eerlijk zijn. Ook al stroomt de "vloedgolf" van mist over Twin Peaks, of sijbelt hij door het ophangingssysteem van de Golden Gate Bridge, kan het niet onkend worden dat het een ongewoon prachtig verschijnsel is!

Golden Gate Bridge in the fog

De 47 heuvels van San Francisco

San Francisco kent maar liefst 47 heuvels waarop de stad gebouwd is en deze minibergen zijn absoluut geen grap. U zult zelf ervaren dat u puffend en steunend berop slentert, en u vervolgens moet vastklampen aan de Cable Car als deze steil berafwaarts dendert. Maar het is het allemaal waard. Het uitzicht is namelijk adembenemend. Het is onmogelijk om te bepalen waar het beste uitzicht te vinden is. Telegraph Hill, Russian Hill, Nob Hill, Twin Peaks, Portrero Hill, Buena Vista Heights en Pacific heights zijn slechts enkele heuvels tussen de vele die u zult aantreffen in Frisco. Ze bieden alle schitterende panorama's over land en zee.

Het eten in San Francisco

Er zijn maar weinig plaatsen op de aardbol die u de gave van Epicurische lekkernijen aanbieden. San Francisco is er één van! De geboorte van de Californische keuken, onder leiding van Alice Waters van het wereldberoemde Chez Panisse, heeft de wereld bekend gemaakt met het gebruik van lokale seizoensgebonden ingrediënten. De grote Spaanse en Aziatische bevolking draagt bij aan de overvloed van fantastische etnische keukens in elke wijk of buurt. De stad kent enkele van 's werelds beste Tahise, Vietnamese, Chinese en Indische restaurants, om maar van de kwaliteit van de sushi te zwijgen. San Francisco is het "voedsel mekka" voor nieuwe rages. Enkele van de laatste rages: ijs bereid met hulp van vloeibare stikstof en de snelle groei van de populariteit van food trucks. Nee, in Frisco hoeft u geen honger te lijden!

San Francisco Dungeness Crab

San Francisco en haar festivals

In deze stad valt eigenlijk altijd wel iets te vieren. Of het nou de oudste "Gay Pride" ter wereld is of het grootste Chinese nieuwjaarsfestival buiten China, u treft het aan in San Francisco. Grote aantallen filmfestivals, jaarlijkse braderieën, de Bay to Breakers road race, Stern Grove's free concerts, the weekend extravaganza of Outside Lands, te veel om op te noemen eigenlijk. Wees niet bescheiden met de glitters, San Francisco weet wel hoe je een feestje bouwt.


De "tegen"cultuur (counterculture) van San Francisco

De vroege jaren van de "Gold Rush" hebben de weg geplaveid voor andersdenkenden, dromers, ondernemers en trendsetters die San Francisco hun thuis noemen. Vanaf 1967, the Summer of Love, tot aan de legalisatie van het homohuwelijk, de tolerantie en acceptatie komen altijd bovendrijven. Verworpen ideeën aan de oostkust worden hier vereerd, gefinancierd en bejubeld. Naast alle plezier dat de inwoners van San Francisco hebben, is het ook een bedrijvige groep mensen. Het is geen toeval dat de stad een thuis biedt aan online giganten als Twitter, Zynga, Craigslist, Yelp, Google, Facebook, Yahoo en Paypal.

San Francisco Hippie Van


Het klimaat in San Francisco

Klimaat Toronto, Canada

Klimaatinformatie en temperaturen in San Francisco


Volgens de Köppen-Geiger classificatie heeft San Francisco een maritiem klimaat met droge en relatief koele zomers dat mild van vorm is. Het kent geen droge seizoenen en neerslag valt dus gedurende het hele jaar. Zomers zijn koel en droog. Winters zijn in het algemeen mild (met neerslag).

De beste tijd om te reizen naar San Francisco?

 • De maanden juni, juli, augustus,september en oktober hebben een prima gemiddelde temperatuur;
 • Gemiddeld genomen zijn juni, juli, augustus, september en oktober de warmste maanden;
 • Gemiddeld genomen is september de warmste maand;
 • Gemiddeld genomen is december de koudste maand;
 • Gemiddeld genomen hebben mei, juni en juli de meeste zonuren;
 • Juni heeft de meeste zonuren;
 • Januari is de natste maand;
 • Augustus is de droogste maand;

Gemiddelde temperaturen:
 • In de winter ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond 14,5C° en de gemiddelde minimumtemperatuur rond 8C°;
 • In de lente ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond 17,3C° en de gemiddelde minimumtemperatuur rond 9,8C°;
 • In de zomer ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond 19,5C° en de gemiddelde minimumtemperatuur rond 12,2C°;
 • In de herfst ligt de gemiddelde maximumtemperatuur rond 19,7C° en de gemiddelde minimumtemperatuur rond 11,7C°;

Gemiddelde temperatuur per maand San Francisco

Gemiddelde temperatuur San Francisco
Credit: www.weather-and-climate.com

Gemiddeld aantal zonuren per maand per maand San Francisco

Gemiddeld aantal zonuren San Francisco
Credit: www.weather-and-climate.com

Gemiddelde neerslag per maand San Francisco

Gemiddelde neerslag San Francisco
Credit: www.weather-and-climate.com


Boek goedkoop uw verblijf


Booking.com

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter