banner33

"California Dreamin': Een Meeslepende roadtrip van San Francisco naar Los Angeles via de Pacific Coast Highway"

Een roadtrip maken langs de iconische Highway 1 van Californië is niet zomaar een reis; het is een odyssee van kustwonderen, culturele pareltjes en adembenemende vergezichten. Voor reisfanaten en roadtrippers die op zoek zijn naar de perfecte mix van avontuur en ontspanning, is hier je zorgvuldig samengestelde gids voor een sensationele 3-daagse roadtrip van San Francisco naar Los Angeles. Alhoewel de Highway 1 nog een stuk doorloopt, hebben we ervoor gekozen om in drie dagen tot aan Los Angeles te reizen. 

Dag 1: San Francisco naar Santa Cruz

Ochtend: 8:00 uur - Start in San Francisco

Begin je roadtrip in de City by the Bay. Pak snel een ontbijt en ga vroeg op pad om het verkeer voor te zijn. Met name tijdens het zomerseizoen zul je te maken krijgen met veel verkeer. Daarom heeft het voor-of najaar eigenlijk de voorkeur om deze trip te maken. De Golden Gate Bridge zwaait je uit terwijl je langzaam richting het zuiden afzakt.

Laat in de ochtend: 10:00 uur - Pacifica State Beach

Je eerste stop is het prachtige Pacifica State Beach. Voel het zand tussen je tenen en adem de zilte zeelucht in terwijl je officieel aan deze kustreis begint.

 Lunch: 12:30 uur - Half Moon Bay

Rijd naar het zuiden naar Half Moon Bay voor een ontspannen lunch. Aan de kust vind je eetgelegenheden met verse vangst en een panoramisch uitzicht op de oceaan. Mavericks dat net ten noorden van half Moon Bay ligt is een welbekend surfoord voor surfers die van een uitdaging houden. Mavericks surfing zone kent golven die wel tot 18 meter hoog kunnen worden.

Middag: 14:00 uur - Pescadero State Beach en Pigeon Point Lighthouse

Verken de getijdenpoelen van Pescadero State Beach en bewonder de iconische Pigeon Point Lighthouse. Het kustlandschap is een visueel feest voor roadtrippers. Neem hier even de tijd voor. Het is werkelijk een prachtig plekje om te ontspannen.

PCHBLOG11200x600

Middag: 15:30 uur - Shark Fin Cove

Onderweg stoppen we nog even bij Shark Fin Cove. Een rotsformatie net langs de kust die eruit ziet als een haaienvin. Neem even de tijd om uit te stappen en een wandeling langs de rotsformatie te maken. 

 PCH1SHARKFINCOVE1200x600

Namiddag: 16:30 uur - Santa Cruz Boardwalk

Kom op tijd aan in Santa Cruz voor een avondwandeling op de historische boardwalk. Van vintage attracties tot het rustgevende geluid van de Stille Oceaan, de boardwalk vat de essentie van het Californische kustleven samen. 

PCH1SANTACRUZ1200x600

Namiddag: 17 uur - Kajakken met "the Kayak Connection" in Elkhorn Slough

Boek (voor vertrek!) een sunset tour op het water. Wat een ervaring! Ga met een gids in een kajak het water iets ten zuiden van Santa Cruz op. Je kajaktocht gaat door Elkhorn Slough. Je peddelt tussen de zeeotters en zeeleeuwen en geniet van alle prachtige ecologische verschijnselen om je heen. Beter en mooier gaat het niet worden.

Diner: 20:30 uur - Wharf to Wharf in Santa Cruz

Dineer in een van de visrestaurants langs de Santa Cruz Wharf. Verse vangsten en dineren aan zee creëren de perfecte kustavond.

Dag 2: Santa Cruz naar Big Sur

Ochtend: 9:00 uur - Monterey Bay Aquarium

Begin je tweede dag met een bezoek aan het bekende Monterey Bay Aquarium. Laat je onderdompelen in de wonderen van de zee en zie de diversiteit van het leven in de Stille Oceaan.

Laat in de ochtend: 11:30 uur - Cannery Row

Na het aquarium verken je Cannery Row voor de lunch en om te winkelen. De straat aan het water biedt unieke boetieks, visrestaurants en adembenemende uitzichten op de oceaan.

Lunch: 13:30 uur - Pebble Beach

Rijd langs de schilderachtige 17-Mile Drive naar Pebble Beach. Dineer bij The Bench met een panoramisch uitzicht op de kustlijn en iconische golfbanen.

PCH117MILEDRIVE1920x600

Middag: 15:30 uur - Point Lobos State Natural Reserve

Wandel over de paden van Point Lobos State Natural Reserve. Verlies jezelf in de ruige schoonheid van de Californische kust en houd een oogje in het zeil voor wilde dieren.

PCH1LOBOS1920x600

Avond: 18:00 uur - Bixby Creek Bridge in Big Sur

Kom op tijd aan bij Bixby Creek Bridge voor een betoverende zonsondergang. De iconische bogen tegen de achtergrond van de Stille Oceaan creëren een ansichtkaartwaardig moment.

PCH1BIXBY1920x600

Diner: 20:30 uur - Nepenthe in Big Sur

Sluit je tweedaagse reis af met een diner bij Nepenthe. Gelegen op de kliffen van Big Sur biedt het panoramische uitzichten en een menu geïnspireerd door de natuurlijke overvloed van de regio.

Dag 3: Big Sur naar Los Angeles

Ochtend: 8:00 uur - McWay Falls en Julia Pfeiffer Burns State Park

Begin je reis naar het zuiden met een bezoek aan McWay Falls en Julia Pfeiffer Burns State Park. De waterval die op het strand valt, is een lust voor het oog.

PCH1JULIAPFEIFFER1920x600

Laat in de ochtend: 10:30 uur - Hearst Castle

Rijd naar Hearst Castle, een grandioos landhuis met uitzicht op de Stille Oceaan. Neem een rondleiding om in de weelderige geschiedenis van dit iconische monument te duiken.

PCH1HEARSTCASTLE1920x600

Lunch: 12:30 uur - San Simeon Cove

Geniet van een lunch aan zee in San Simeon Cove. De ruige schoonheid van de kust en het geluid van brekende golven vormen het decor voor een onvergetelijke maaltijd.

Middag: 14:00 uur - Elephant Seal Vista Point

Aanschouw de boeiende zeeolifanten bij Piedras Blancas. Deze marinegiganten die op de oever uitrusten, zijn een unieke en onvergetelijke aanblik.

PCH1ELEPHANTSEAL1920x600

Middag: 16:00 uur - Cambria

Verken het schilderachtige stadje Cambria voor een avondwandeling. Ontdek kunstgalerijen, boetieks en geniet van de charme van een klein stadje.

Middag: 16:45 uur - Santa Barbara

Struin door Santa Barbara, een werkelijk prachtig stadje kangs de Californische kust met veel Spaanse invloeden. 

PCH1SANTABARBARA1920x600

Avond: 19:00 uur - Aankomst in Los Angeles 

Rond je reis af terwijl je de levendige stad Los Angeles bereikt. De City of Angels verwelkomt je met zijn iconische skyline, waarmee het einde van je Highway 1-avontuur is gemarkeerd.

Deze roadtrip van San Francisco naar Los Angeles langs Highway 1 is een symfonie van kustschoonheid, culturele pareltjes en de vrijheid van de open weg. Voor de reisfanaten en roadtrippers belooft deze reis niet alleen bestemmingen, maar een meeslepende ervaring in de zielroerende schoonheid van de Californische kust. Omarm de weg, geniet van de momenten en laat Highway 1 zijn magie onthullen tijdens dit onvergetelijke avontuur.

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter
© 2023 Mijnamerikareis.nl. All rights reserved.