banner33

"Discover America's Gems: 5 van de meest prachtige plekken in de Verenigde Staten die iedereen zou moeten bezoeken"

Beginnen aan een roadtrip door de Verenigde Staten is een reis door diverse landschappen en adembenemende vergezichten. Voor de reisliefhebbers en avontuurlijke zielen die schoonheid zoeken die ongeëvenaard is, zijn hier de top-5, in willekeurige volgorde, meest betoverende bestemmingen die op de bucketlist van elke reisjunkie zouden moeten staan. Het feit dat de verenigde Staten meer onvoorstelbaar mooie plekken kent dan deze vijf bestemmingen, mag dan ook niet als verrassing gezien worden. Vooralsnog deze vijf.

 

Havasu Falls, Grand Canyon National Park, Arizona, USA

Een verborgen parel in de Grand Canyon die niet gemakkelijk te bezoeken is, aangezien er een aantal drempels op de weg te vinden zijn. Allereerst zul je een "permit" moeten hebben om überhaupt de zware 6-uur durende hike te mogen maken die je naar Havasu Falls brengt. Om deze "permit" te verkrijgen, dien je mee te loten in een soort van tombola. Van te voren kun je een aantal data opgeven en dat is hopen dat je ingeloot wordt, waardoor je de toegang krijgt om je tent op te mogen slaan op de "campround" van Havasu Falls. Dat betekent tevens dat de zware hike, die door de droogstaande rivierbedding gaat en die met name in het begin een supersteile afdaling kent, afgelegd dient te worden met rugzakken waar de tent, luchtbedden en alle overige benodigdheden voor een kampeertripje in verpakt zitten. Dat maakt de 6-uur durende hike dus nog zwaarder. Al moet gezegd worden dat je je bagage tegenwoordig kunt laten meenemen door een pakezel, en zelfs een helikopter hoort tot de mogelijkheden. Het is het echter meer dan waard.

Wanneer je na 6 slopende uren in de zengende hitte (tenminste in de zomer en neem dus meer dan genoeg water mee!), grotendeels lopend door de rivierbedding waar je alleen maar rotsen en ongelijk terrein trotseert, aankomt in het indianendorp zal de pracht je versteld doen staan. Prachtige watervallen, azuurblauw water, en een waanzinnig goede sfeer met alleen maar gelijkgestemden die allemaal voor maar één ding komen: genieten van alle pracht die deze locatie te bieden heeft. Naast Havasu Falls, zijn er nog twee uitzonderlijk mooie watervallen te bewonderen, eenmaal aangkomen op loactie. Mooney Falls en Beaver Falls zijn met eveneens uitdagende hikes te bezoeken. Havasu Falls is geenszins gemakkelijk te bezoeken, maar is een absolute must-see voor Amerika-bezoekers die van een uitdaging houden!

HavasuFallsMiddelweb

 

Grand Prismatic Spring, Yellowstone National Park, Wyoming, USA 

Grand Prismatic Springs is een warmwaterbron gelegen in Yellowstone National Park, het eerste nationale park van de Verenigde Staten. De onvoorstelbare mooie kleurensetting die de bron heeft, maakt het tot een van de parels van dit park. Kristalhelder met een diepblauwe kleur en omgeven met oranje zijkanten (veroorzaakt door bacterieel bestaan) maakt dat de bron er uitziet als het gephotoshopt is. In werkelijkheid is het net zo mooi als op de foto's. 

Daarnaast is een bezoekje aan Yellowstone National Park natuurlijk meer dan een bezienswaardigheid. Yellowstone is een geothermisch  wonderland met meer dan 200 geisers, 10.000 warmwaterbronnen en wildlife. Verwonder je over de iconische Old Faithful, aanschouw de levendige Grand Prismatic Spring en omarm de ongetemde schoonheid van het wildlife, van kuddes bizons tot grizzlyberenHet park is van ongekende schoonheid. Bij het plannen van uw rondreis door het westen Amerika mag dit park dan hoe dan ook niet ontbreken. Yellowstone National Park bezoekt u uiteraard met uw "America, the Beautiful-pass" die u dient aan te schaffen wanneer u meerdere nationale parken tijdens uw rondreis bezoekt.

 YellowstoneMiddelweb

 

Angels Landing, Zion National Park, Utah, USA  

Angels Landing is de meest uitdagende, en wellicht ook gevaarlijkste hike, die u kunt ondernemen in Zion National Park. Ook hier ontkomt u niet aan het in het bezit zijn van een "permit". Om de hike naar Angels Landing te mogen maken, dient u dus mee te dingen in de "seasonal lottery". Het is dus van geluk afhankelijk of u ingeloot wordt en dus uiteindelijk deze hike mag ondernemen. Het is niet verstandig om zonder "permit" alsnog een poging te onderenmen, want onderweg zijn er park rangers die u kunnen vragen naar uw "permit". Maar eenmaal ingeloot, staat u één van de meest uitdagende hikes te wachten die u kunt lopen in het westen van Amerika. De klim naar het uiteindelijke uitkijkpunt op de top telt 454 hoogtemeters en de afstand van start tot eindpunt is ca. 8,7km. Het duurt ongeveer vier uur voordat u de tocht naar boven hebt afgelegd. Met name het laatste stuk van de klim is het meest uitdagende stuk naar boven. U zal dit deel van de tocht naar boven afleggen over een zeer smal stuk met meterssteile afgronden aan weerskanten van het pad. Er zijn kettingen waaraan u zich kunt vasthouden, maar het pad is zo smal dat u zich vaak in een onmogelijke houding moet wurmen om het tegengestelde verkeer langs te laten. Dit is alles niet zonder gevaar, omdat er geen beschermende afrasteringen zijn aan de buitenkanten van het pad. Dat brengt een groot risico met zich mee en het is dan ook aan uzelf om voorzichtig te zijn. Eenmaal boven aangekomen staat u een waanzinnig uitzicht te wachten over Zion National Park.

 ZionMiddelweb

 

Lower and Upper Antelope Canyon, Antelope Canyon (Navajo Reservation), Arizona, USA 

Een reis door de mystieke slot canyons van Lower en Upper Antelope Canyon is een bedevaart voor reizigers die verslaafd zijn aan het zoeken naar locaties van uitzonderlijke schoonheid. De Lower Antelope Canyon is een waar ondergronds meesterwerk at ook wel bekend staat als de "Corkscrew". Het is betoverend spel van licht en schaduw op de smalle zandstenen muren, waardoor er een adembenemend schouwspel ontstaat van veranderende kleurtinten. De canyonwanden zijn gladde, vloeiende bochten van zand en het maakt een tocht door deze canyon een magische ervaring. De Upper Antelope Canyon is een stukje sublieme symfonie van Moeder Natuur, dat ook wel bekend staat als "The Crack". Hier komen de lichtstralen naar binnen vallen en dat creëert een bijna spirituele ervaring. Het wordt nog surrealistischer wanneer het neerdalend zand betoverd wordt door de invallende lichtstralen. De gehele ervaring van beide canyons zijn eigenlijk ook niet op papier uit te leggen. Dit moet je zelf aanschouwen. Voor de fotofgrafen zijn de canyons een droom. Het vastleggen van de etherische lichtstralen, de rijke texturen van de zandsteen en ingewikkelde details dwingen je bijna om bijna na elke stap een nieuwe foto te maken. Helaas, of misschien maar beter, is het alleen mogelijk om Antelope Canyon met een "Guided Tour" te bezoeken. Daarvoor moet ruim van te voren een tour worden vastgelegd, maar kan er wel een tijdslot worden uitgekozen (bij voorkeur in de middag, vanwege de perfecte omstandigheden wat de lichtinval betreft). Het is het dan ook meer dan waard! Antelope Canyon zal voor altijd een betoverende, onuitwisbare indruk op u achter laten.

AntelopeCanyonMiddelweb

 

Red Rock State Park, Sedona, Arizona, USA  

Voor reisliefhebbers die verlangen naar een mix van natuurlijke schoonheid, spiritualiteit en artistieke flair, belooft een trip naar de "Red Rocks" van Sedona een hoofdstuk in het reisverslag van het leven te worden. De karmijnrode rotsformaties van Sedona zorgen voor een onvergetelijke ervaring. En dat begint al met het nemen van de red Rock Scenic Byway richting Sedona. Het is een waar visueel feest dat een podium zet voor surreële schoonheid. De stad Sedona zelf wordt gekenmerkt door de artistieke geest van creatievelingen.Het herbergt vele boetieken, galerieën, eetgelegenheden en is een perfecte mix van cultuur en handel. In de nabijheid ligt het Red Rock State Park waar de natuur zich afspiegelt als theater in karmijnrood. De top hikes om te lopen zijn de korte hike naar Airport Mesa waar je prachtige vergezichten hebt over Sedona en de hike naar Cathedral Rock, waar je het mooiste uitzicht hebt over de rode rotsformaties. Daarnaast mag een bezoekje aan Slide Rock State Park natuurlijk niet ontbreken. Het is met name, met kinderen, een genot om langs de rode rotsen te glijden door het water (slide down the rocks...). 

SedonaMiddelweb

 

Tot slot...

Deze top-5 bestemmingen laten de enorme diversiteit van de schoonheid van Amerika zien, van geothermische wonderen tot majestueuze canyons en spirituele rode rotslandschappen. Voor reisliefhebbers en roadtrippers belooft elke plek de meest prachtige uitzichten. Daarnaast creeërt het een onvergetelijke ervaring die je de rest van je leven meedraagt. Het is tijd om je backpack klaar te maken en je reis naar deze juweeltjes te beginnen. Safe travels!

 

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter
© 2023 Mijnamerikareis.nl. All rights reserved.