banner33

Joshua Tree National Park (Californië)

Informatie, entree, bezienswaardigheden, activiteiten en de 10 mooiste hikes


Joshua Tree National Park - Het Park - Algemene informatie

Joshua Tree National Park is een nationaal park in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 3200 km². Het park wordt gekenmerkt door twee verschillende woestijn-ecosystemen die samenkomen in Joshua Tree National Park: de lage Colorado Desert in het zuidoosten (hier groeien de natuurlijke tuinen en struikgewassen) en de hoger gelegen, vochtigere en iets koelere Mojave Desert (hier groeien de befaamde Joshua Trees). Het park kent een fascinerende variëteit aan planten en dieren die zich thuis hebben gemaakt in een landschap dat geboetseerd is door sterke wind en sporadische stortbuien. De temperatuur in Joshua Tree National Park kan hoog oplopen wat rondlopen zwaar maakt. De nachten zijn onwaarschijnlijk mooi vanwege de enorm heldere hemel.

 


Entree Joshua Tree National Park

  • Niet-commerciële voertuigen, Pick-up trucks, campers en voertuigen met minder dan 15 personen - $20 per voertuig (geen prijs per persoon)
  • Motor - $10 per voertuig (geen prijs per persoon)
  • Voetganger, fietser, of niet-commercieel voertuig met meer dan 15 personen - $10 per persoon!
Met de America the Beautiful—National Parks and Federal Recreational Lands Annual Pass is de entree natuurlijk gratis. Deze kunt u voorafgaand aan uw reis bestellen via de link, of als u arriveert bij het eerste nationale park dat u bezoekt. De kosten bedragen $80,-

Er zijn ook in 2020 vrije toegangsdagen, te weten: 20 januari (Martin Luther King Day), 18 april (First Day of National Park Week), 25 augustus (National Park Service Birthday), 26 september (National Public Lands Day) en 11 november (Veteranen dag).


Plekken die u kunt bezoeken in Joshua Tree National Park


× Black Rock Canyon

Black Rock Canyon is gelegen in het noordwesten van het park. De weg die leidt naar Black Rock Canyon is doodlopend en eindigt op de camping. De kampeerplekken zijn gelegen op de helling van een berg bij de toegang van de kloof en omringd door Joshua Trees.

Black Canyon, Joshua Tree National Park

Bezienswaardigheden:Plekken die u kunt bezoeken in Joshua Tree National Park


× Covington Flats

De modderwegen in Covington Flats bieden toegang tot enkele van de grootste Joshua Trees van het park alsmede Junipers en Pinyon Pines. Dit gebied kent flink wat trails die u kunt lopen.Covington Flats, Joshua Tree National Park


Plekken die u kunt bezoeken in Joshua Tree National Park


× Keys View

Deze populaire bestemming die gelegen is bij de San Bernardino bergkam en biedt u een panoramische uitkijk over de Coachella vallei.

 
Keys View, Joshua Tree National Park


Plekken die u kunt bezoeken in Joshua Tree National Park


× Cottonwood Spring

Cottonwood Spring Oasis is een vast de best bewaarde geheimen in Joshua Tree National Park. Het is slechts 11,5 kilometer van de zuidelijke ingang van het park gelegen. De bron is ontstaan door toedoen van een aardbeving.

Cottonwood Springs, Joshua Tree National Park


Plekken die u kunt bezoeken in Joshua Tree National Park


× Indian Cove

Indian Cove is gelegen in het noordelijke gedeelte van het park en het betreft een weg die (dood)loopt bij de "camping". Hier treft u een prachtige mogelijkheid tot kamperen aan, aangezien de omgeving ingesloten is door torenhoge rotsformaties. Het staat ook bekend om haar volwassen Mojave Yuccas en kenmerkende struiken die er groeien.

Indian Cove, Joshua Tree National Park


Plekken die u kunt bezoeken in Joshua Tree National Park


× Skull Rock

Skull Rock, een door water geërodeerde rots in de vorm van een doodshoofd, is gelegen langs de hoofdweg door het park die van oost naar west loopt. Het is een zeer populaire stop voor mensen die het park bezichtigen.

Skull Rock, Joshua Tree National Park

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter
© 2023 Mijnamerikareis.nl. All rights reserved.