banner33

Zion National Park (Utah)

Informatie, entree, bezienswaardigheden, activiteiten en de 10 mooiste hikes

Zion National Park - Het Park - Algemene informatie

Zion National Park is een nationaal park dat ligt in het zuidwesten van de staat Utah nabij het plaatsje Springdale. Met een grootte van bijna 600 km2 is het park een van de kleinere nationale parken van Amerika, maar ondanks dat mag het park als een van de allermooiste nationale parken van de Verenigde Staten genoemd worden. In vele opzichten adembenemend mooi. Zion National Park is met name bekend om haar rode rotsformaties, rondom de canyon waar de North Fork Virgin River doorstroomt.

Entree Zion National Park

 • Niet-commerciële voertuigen, Pick-up trucks, campers en voertuigen met minder dan 15 personen - $35 per voertuig (geen prijs per persoon, 7 dagen geldig)
 • Motor - $30 per voertuig (geen prijs per persoon, 7 dagen geldig)
 • Voetganger, fietser - $20 per persoon (7 dagen geldig)
 • Niet-commercieel voertuig met meer dan 15 personen - $15 per persoon (7 dagen geldig)
Met de America the Beautiful—National Parks and Federal Recreational Lands Annual Pass is de entree natuurlijk gratis. Deze kunt u voorafgaand aan uw reis bestellen via de link, of als u arriveert bij het eerste nationale park dat u bezoekt. De kosten bedragen $80,-

Er zijn ook in 2020 vrije toegangsdagen, te weten: 20 januari (Martin Luther King Day), 18 april (First Day of National Park Week), 25 augustus (National Park Service Birthday), 26 september (National Public Lands Day) en 11 november (Veteranen dag).

Plekken die u kunt bezoeken in Zion National Park


× Visitor Center

Visitor Center, Zion National Park, Utah
Visitor Center

Het Visitor Center is de eerste locatie waar u kunt stoppen in Zion National Park. Het is het startpunt van uw ontdekkingstocht door Zion National Park. Het Visitor Center leent zich uitstekend om informatie over het park in te winnen. Ook kunt u uw auto hier parkeren, want in dit park mogen, na Canyon Junction, geen auto's rijden. Probeer bij uw bezoek voor 10.00 uur in het park te zijn. Tussen 10 uur en 15.00 uur is de parkeerplaats meestal bomvol (althans in het seizoen: mei-september). In plaats daarvan rijdt er een shuttle bus. Van mei tot september rijdt deze shuttle bus van 6.00 uur 's ochtends tot 21.30 uur 's avonds. Dat biedt voldoende gelegenheid om het park te leren kennen. Zion National Park is tijdens een roadtrip een dagtrip waard, misschien wel twee...


Shuttle Bus, Zion National Park Shuttle Bus, Zion National Park

Plekken die u kunt bezoeken in Zion National Park


× Visitor Center

Human History Museum, Zion National Park, Utah
Visitor Center

In het Zion Human History Museum treft u een overzichtstentoonstelling aan over de menselijke geschiedenis van Zion National Park. Tevens draait er een oriëntatiefilm die u kunt bijwonen. Aan te raden is om bij een eerste bezoek hier niet direct uw focus op te leggen. Het park zelf biedt zoveel fantastische mogelijkheden dat het zonde is om binnen te zitten. Bij een herhalingsbezoek is het natuurlijk wel de moeite waard om hier een stop in te lassen.


Shuttle Bus, Zion National Park Shuttle Bus, Zion National Park

Plekken die u kunt bezoeken in Zion National Park


× Canyon Junction

Canyon Junction, Zion National Park, Utah
Canyon Junction

Canyon Junction is niet zo zeer een plek die u kunt bezoeken. Al is het maken van een foto (zeker bij zonsondergang!) op Canyon Junction Bridge een absolute aanrader. Canyon Junction is het laatste punt in het park waar u met de auto mag komen. U kunt hier wel de doorgaande weg blijven volgen en via Zion-Mount Carmel Highway het park weer verlaten. Met de shuttle bus kunt u de Zion Canyon Scenic Drive bereiken en de het meest fraaie deel van het park bereiken.

Plekken die u kunt bezoeken in Zion National Park


× Court of the Patriarchs

Court of the Patriarchs, Zion National Park, Utah
Court of the Patriarchs

Court of the Patriarchs is net als Canyon Junction een busstop aan het begin van de Canyon. Vanuit hier schiet u al schitterende plaatjes van de canyon of van de fraaie rode rotsen eromheen. Court of the Patriarchs verwijst naar een rotsformatie van zandsteen en is vernoemd naar drie Bijbelse figuren: Abraham, Isaac en Jacob.

Plekken die u kunt bezoeken in Zion National Park


× Zion Lodge

Zion Lodge, Zion National Park, Utah
Zion Lodge

Zion Lodge is de enige accomodatie (in 1924 gebouwd) waar u in Zion National Park kunt overnachten. Alleen dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. U dient tijdig (liefst een jaar van te voren) te reserveren om hier te kunnen blijven overnachten. Een hut of een kamer kost in het hoogseizoen tussen de $ 250,- en $ 300,-, maar dan zit je wel midden in dit prachtige nationale park. Reserveren kan op zionlodge.com

Bij Zion Lodge start u de hike naar Emerald Pools. In het verlengde hiervan kunt u zelfs helemaal doorlopen tot Zion's meest adembenemende en zinderende hike naar Angels Landing. Al kiezen veel mensen ervoor om deze hike pas te starten bij The Grotto.

Plekken die u kunt bezoeken in Zion National Park


× The Grotto

Angels Landing, Zion National Park, Utah
The Grotto

The Grotto staat bekend als startpunt voor de een van de allermooiste, maar ook een van de meest vermoeiende en gevaarlijke hikes van de Verenigde Staten. Vanaf hier kunt u de 5-uur durende (heen en terug) tocht naar Angels Landing maken. De uitzichten die u vanaf dit punt heeft zijn fabelachtig. Lees meer hierover onderaan de pagina bij de 10 mooiste hikes van Zion National park.

Plekken die u kunt bezoeken in Zion National Park


× Weeping Rock

Observation Point, Zion National Park, Utah
Weeping Rock

Weeping Rock is het startpunt van een aantal hiketochten. Zo kunt u er de korte en goed begaanbare hike langs Weeping Rock maken, is er een wat risicovollere tocht naar de Hidden Canyon, maar is dit ook het startpunt naar een van de mooiste hikes in het park richting Observation Point. Deze laatste hike neemt een groot deel van uw dag in beslag: circa 6 uur. Het is een lange, zware tocht, die u naar een indrukwekkend overzichtspunt in het park leidt. Observation Point ligt nog hoger dan Angels Landing en biedt u een nog beter uitzicht op de canyon.

Plekken die u kunt bezoeken in Zion National Park


× Big Bend

Big Bend, Zion National Park, Utah
Big Bend

Big Bend is het punt in Zion National Park waar de Virgin river een scherpe bocht maakt waarbij op de achtergrond gigantische rotsformaties zoals Angels Landing en de Great White Throne te zien zijn. Big Bend laat zich het best fotograferen vanuit de lucht. Daarom is het de moeite waar om een van de twee lange, indrukwekkende hikes (Angels landing of Observation Point) in het park te maken. Vanaf deze twee overzichtspunten heeft u een prachtige kijk op Big Bend.

Plekken die u kunt bezoeken in Zion National Park


× Temple of Sinawava

Temple of Sinawava, Zion National Park, Utah
Temple of Sinawava

De Temple of Sinawava is het laatste punt in Zion National park dat je met de shuttlebus kunt bereiken. Het is het startpunt van twee prachtige wandeltochten, te weten de Riverside Walk en de Narrows. De Riverside Walk is een korte tocht over een goed begaanbaar, verhard pad langs de Virgin River. Aan het eind van dit pad kunt u gebruik maken van de verkoeling van de Virgin River. De Narrows liggen aan het eind van de Riverside Walk, daar waar de canyon in Zion National Park het smalst is. Als u hier verder wilt wandelen, zult u dat moeten doen door de rivierbedding. Het is een magnifieke tocht die heen en terug ongeveer 16 kilometer lang is in een kloof die wel 600 meter diep is.

Vertrektijden Shuttlebus Zion National Park


Visitor Center, Zion National Park, Utah

Activiteiten in Zion National Park

U kunt natuurlijk veel verschillende activiteiten ondernemen wanneer u Zion National Park bezoekt. Het park leent zich uitstekend voor de volgende bezigheden:

- Backpacken
- Kajakken (voor experts)
- Fietsen
- Vogels spotten
- Kamperen
- Klimmen
- Canyoneering
- Hiking
- Paardrijden
- Ranger-led Programma's
- Sterrenkijken
- Speciale kinderprogramma's
- Zonsondergangen en sterrenkijken

Belangrijke informatie als u gaat hiken/wandelen

 • Zorg voor goede wandelschoenen
 • Neem altijd een rugzak mee (water, EHBO-spullen, regenjasje, etc.)
 • Blijf op het pad; afkorten is gevaarlijk en verboden
 • Neem meer dan voldoende water mee; een van de grootste gevaren als u gaat hiken is uitdroging
 • Blijf uit de buurt van de randen van een klif
 • Pas op voor giftige planten of dieren
 • Laat geen rommel achter en gooi niets weg in de natuur
 • Het betreden van trails is volledig op eigen risico; er is geen handhaving die u in de gaten houdt
 • Het is verboden te roken op de trails; u mag roken op de stranden of daarvoor aangewezen plekken, let wel op of het is toegestaan in verband met brandgevaarlijkheid
 • Doof uw sigaret zorgvuldig en gooi de rest in een afvalbak

Bruikbare Plattegronden van Zion National Park voor uw reis

Download hier uw benodigde plattegronden in PDF-formaat en sla ze op uw device op.

Informatie en Plattegrond Zion National Park 2019
Wilderness Guide Zion National Park 2019

Hikes in Zion National Park

Hieronder treft u de hikes/wandelingen aan die u kunt lopen.

Hikes & Trails vanaf het Visitor Center in Zion National Park

Naam Trail/HikeMoeilijkheidsgraadAfstand in kmHoogteverschil in m
Pa'rus Trail makkelijk 5,6 15 
Archeology Trail makkelijk 0,6 24
Watchman Trail gemiddeld 5,3 112

Hikes & Trails vanaf Zion Lodge in Zion National Park

Naam Trail/HikeMoeilijkheidsgraadAfstand in kmHoogteverschil in m
Lower Emerald Pool makkelijk 1,9 21
The Grotto Trail makkelijk 1,6 11
Sand Bench Trail gemiddeld 12,2 142
Upper Emerald Pool gemiddeld 1,6 61

Hikes & Trails vanaf The Grotto in Zion National Park

Naam Trail/HikeMoeilijkheidsgraadAfstand in kmHoogteverschil in m
The Grotto Trail makkelijk 1,6 11
Kayenta Trail gemiddeld 3,2 46
Sand Bench Trail gemiddeld 12,2 142
Angels Landing via West Rim Trail zwaar 8,7 453

Hikes & Trails vanaf Weeping Rock in Zion National Park

Naam Trail/HikeMoeilijkheidsgraadAfstand in kmHoogteverschil in m
Weeping Rock Trail makkelijk 1,6 11
Hidden Canyon Trail zwaar 4 259
Observation Point via East Rim Trail zwaar 12,9 655

Hikes & Trails vanaf Temple of Sinawava in Zion National Park

Naam Trail/HikeMoeilijkheidsgraadAfstand in kmHoogteverschil in m
Riverside Walk makkelijk 3,5 17
The Narrows via Riverside Walk zwaar 22,5 102

De 10 mooiste hikes/trails in Zion National Park


Trail icon 1. ★★★★★ Angels Landing

Angels Landing, Zion National ParkAngels Landing. In één woord. Wauw! Zonder twijfel 5 sterren. Dit is een wandeling/hike die zonder enige twijfel op uw bucketlist genoteerd moet worden, als hij er al niet op staat. Een van de allermooiste hikes die u kunt ondernemen in de Verenigde Staten. Niet zonder enig gevaar overigens en zeker niet voor mensen die snel bang zijn.

Ontdek

Zuidwesten VS

Noordoosten VS

Zuidoosten VS

New York

Chicago

Los Angeles

San Francisco

Las Vegas

Contact

E-Mail: info@mijnamerikareis.nl

 

 

FacebookTwitter
© 2023 Mijnamerikareis.nl. All rights reserved.